Derince’ye yeni kültür merkezi

Kocaeli ve Derince için kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği önemli merkezlerden birisi olması planlanan Anadolu Kültür ve Sanat...

Kocaeli ve Derince için kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği önemli merkezlerden birisi olması planlanan Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nde inşa çalışmaları sürüyor. İlçe halkının ihtiyaçlarına cevap verecek olan projede hafriyat ve fore kazık işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Bu çalışmaların sonlandırılmasının ardından ilerleyen günlerde Derince Belediyesi tarafından prestij projenin kaba inşaatı için ihale yapılacak. Sırrıpaşa Mahallesi Bahar Caddesi üzerinde yapımı devam eden merkez kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmasının yanı sıra katlı otoparkıyla da vatandaşlara hizmet verecek.

 

1071 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi yaklaşık 3 bin m2’lik alana inşa ediliyor. Projenin ilk dört katı katlı otopark olarak vatandaşlara hizmet verecek. Her katta 90 aracın park edebileceği otopark, 360 araçlık kapasitesiyle trafik sorununa da çözüm sunacak. Diğer katlarda Halk Kütüphanesi, DER-MEK ve KO-MEK gibi bilgi evlerine ait kurslar açılacak. Görsel mimarisi ile de adından söz ettirecek merkezde 1071 kişi kapasiteli konferans salonu yer alacak. Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zafer sağlayan son savaş olma özelliğini taşıyan Malazgirt Zaferi’ne atıfta bulunulan salona adını verecek olan “1071 Konferans Salonu” ile birlikte Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi, kültürel faaliyetlerin yeni merkezi olacak.

#

21 Tem 2017 - 13:22 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.