“Dertli insanlara ümit aşılamalıyız”

      Kocaeli İl Müftülüğü tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla “Ailede Sevgi ve Samimiyet” konulu bir konferans düzenledi. Diyanet İşleri Başkan...

 

 

 

Kocaeli İl Müftülüğü tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla “Ailede Sevgi ve Samimiyet” konulu bir konferans düzenledi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından sunulan konferansa İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun yanı sıra müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

 

MÜFTÜ KONUŞTU

Program İzmit Seka Camii İmam-Hatibi Serkan Vardar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılışında konuşan Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli’de vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her konuda faaliyet yapmak istediklerini ifade ederek, “Bugün ‘Engelliler Haftası’ münasebetiyle böyle bir konferans düzenleyerek bilgi ve hocamızın birikimlerinden yararlanmak istedik” dedi.

 

ÜMİT VERMELİYİZ

Daha sonra “Ailede Sevgi ve Samimiyet” konulu konferansını sunmak üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Engelliler Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bir takım faaliyetler icra ettiğini söyledi. Yılmaz, “Herkes potansiyel engelli durumundadır. Bu dünya bir imtihan yeridir. Toplumda kanayan yaralar var. Yalnızlaşma problemi günden güne artmaktadır. Peygamber varisleri olarak bizim buna çözüm bulmamız lazım. Dertli, muzdarip insanlara ümit aşılamamız, 365 gün onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir.”

#

20 May 2014 - 15:02 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.