Dev ihale Çarşamba günü yapılıyor

BTK tarafından Çarşamba günü yapılacak ve 20 ayrı frekans paketini içeren 4,5G ihalesi için şartname bedeli 50 bin lira olarak belirlenmişti. Turkcel...

BTK tarafından Çarşamba günü yapılacak ve 20 ayrı frekans paketini içeren 4,5G ihalesi için şartname bedeli 50 bin lira olarak belirlenmişti. Turkcell, Avea, Vodafone, Netgsm ve Huawei şartname satın alırken, BTK'nın kasasına şartnamelerden 250 bin lira girdi. 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz bandında 20 ayrı frekans paketinin asgari bedeli katma değer vergisi hariç olmak üzere 2 milyar 298 milyon 67 bin 661 euro olarak belirlendi. Yüzde 18 KDV ile devletin kasasına en az 2,7 milyar euro girecek.

 

İSKONTO OLMAYACAK

Kapalı teklif açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek ihale, teklif zarflarının açılmasıyla başlayacak. İhale komisyonunun teklif zarflarındaki evrakı kontrol etmesinin ardından 20 ayrı frekans paketi, açık artırmayla ihale edilecek. İhaleyi kazananlar, ödemeyi 6'şar aylık dönemler halinde 4 eşit taksitte yapabilecek. Peşin ödemeden sonraki taksitler belirlenen süreden önce ödense dahi taksit miktarlarında iskonto yapılmayacak.

 

2029’A KADAR YETKİ SÜRECEK

Taksitlerin vadesinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ödeme yapılmayan miktar ve süre için 6 aylık yüzde 1,31'in iki katı gecikme faizi uygulanacak. Ödemenin vade tarihinden en fazla 30 gün içinde belirtilen faiz oranıyla yapılmaması halinde yetkilendirme BTK tarafından iptal edilecek. İhalede, yetkilendirme süresi 30 Nisan 2029'a kadar devam edecek.

#

25 Ağu 2015 - 16:28 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.