DİLENCİNİN FARKLI YÜZLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bedensel ve zihinsel engelli gibi görünüp dilencilik yapanlara müdahale ediyor. Şehirlerarası ot...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bedensel ve zihinsel engelli gibi görünüp dilencilik yapanlara müdahale ediyor. Şehirlerarası otogar girişinde kendisini engelli gibi göstererek araçlardan para dilenen vatandaşı kıskıvrak yakaladı. Daha önce de aynı sömürüyü yaptığı anlaşılan sahte engelliye idari yaptırım cezası uygulandı.

DUYGU SÖMÜRÜSÜ
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Şube Müdürlüğü engelli rolü yaparak insanlardan para dilenen bir vatandaşa müdahale etti. Adeta usta oyuncular gibi rol yaparak vatandaşların duygu ve paralarını sömüren vatandaşın herhangi bir rahatsızlığı olmadığı belirlendi. Daha önce de aynı vatandaşa gerekli uyarılar yapılmış olmasına rağmen vatandaşın bunu tekrar etmesi sonucunda, kendisine 5326 sayılı kabahatlar kanununa göre idari yaptırım cezası uygulandı.

TOPLUMA KAZANDIRILIYOR
Büyükşehir Zabıta ekipleri duygu sömürüsü yapan vatandaşlarla karşılaştıklarında öncelikle mağduriyet durumuna bakıyor. Mağdur durumdaki vatandaşların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlıklara bağlı İl Sosyal Hizmetlere ulaştırılması sağlanıyor. Bu şekilde vatandaşın sosyal hizmetlerden yararlanması sağlanarak topluma kazandırılması amaçlanıyor. Bu çalışmalara rağmen yardım alıp tekrar aynı hatayı yapan vatandaşlara ise Büyükşehir Zabıta ekipleri tarafından idari yaptırım cezası gibi gerekli müdahaleler uygulanıyor.

#

29 May 2012 - 10:11 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.