Dilovası’nda OSB açılış çoşkusu

Dilovası’nda faaliyet gösteren İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi’nde 23 Kasım Cumartesi günü 33 fabrikanın açılışı ve 48 fabrikanın temel atma tören...

Dilovası’nda faaliyet gösteren İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi’nde 23 Kasım Cumartesi günü 33 fabrikanın açılışı ve 48 fabrikanın temel atma töreni gerçekleşecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla gerçekleşecek törene Müteşebbis Heyet Başkanı Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ev sahipliği yapacak. İMES OSB hakkında bilgi veren Başkan Erboz, “Şu ana kadar yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yapılan İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün itibariyle, 2180 kişiye istihdam sağlanıyor. Diğer fabrikaların da faaliyete geçmesiyle bu sayının 15 bin kişiye ulaşması bekleniyor. 215 orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşunun, çok yakın bir gelecekte üretimde olacağı OSB’mizde oluşturulacak ticaret hacminin 5 milyar dolar olacağı öngörülüyor” dedi.

33 FABRİKA AÇILACAK
OSB bünyesinde yapımı tamamlanan, faaliyete geçen 33 fabrikanın toplu açılışı, 48 fabrikanın da temel atma töreni gerçekleşecek. 23 Kasım Cumartesi günü saat 13.30′da açılış töreni yapılacak olan tesisler şöyle; İnter Kombine, Uğur Metal, BLS Mühedislik, Extra Mühendislik, Maltepe Demir, Marmara-Sieger Galvaniz, SMS Sanayi Malz., Sözer Makine, Filsan Filtre, Ersoylar Demir Çelik, Piromet Pirometalurji, Üstün Makine, Masam Makine, Köşkerler Çelik Halat, Mesan Metal, Nergiz Kablo, Meta Kauçuk, Mermak Mermer Makineleri, 2D Yapı, Dostcam Cam Sanayi, Zeynep Hülya Öztürk, Birlik Galvaniz, Hayçelik, TMS Endüstriyel Soğutma, Akyüzlü Dövme, Hirbit Bina Sistemleri, Akdeniz Cam, Metrans, Profil Metal, Kale Musluk, Yeni Elektrik, Akoy Plastik, Gürhirng.

“FABRİKA YAPAN FABRİKALAR”
İMES OSB Bölgesi’nde üretilen makinelerin tamamına yakınının, üretim sektöründe kullanıldığı için, “Fabrika yapan fabrikalar” olarak da adlandırıldığına değinen Başkan Erboz, “Daha önce zemin yapısı nedeniyle bitki örtüsü olmayan tarıma elverişsiz taş ve kayalık olan bu arazide, çevreye dost bir sanayi bölgesi oluşturduk. Dilovası gibi OSB’lerin ve sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu hassas bir bölgede, tüm çevre kriterlerini en üst düzeyde uygulayarak çalışılarak, hava ve su kirletilmeden, hava kirliliğini, gürültü kirliliğini, atık suları ve hatta yağmur sularını dahi anlık olarak takip ve kontrol ediliyor” diye konuştu.

#

20 Kas 2013 - 15:27 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.