Din görevlileri Gölkay’daydı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’te görev yapan din görevlilerini,1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Gölkaypark’ta ağ...

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’te görev yapan din görevlilerini,1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Gölkaypark’ta ağırladı
 
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İzmit’te görev yapan din görevlilerini Gölkaypark’ta ağırladı.  Yaklaşık 200 din görevlisi ve aileleriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen Doğan, katılımcıların Din Görevlileri Haftasını kutladı. Buluşmaya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İzmit İlçe Müftü Vekili Hayati Sakallıoğlu ve Kocaeli Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Fazıl Demir de katıldı. Gölkaypark’ta oldukça iyi vakit geçiren din görevlileri, neşe içinde sohbet ettiler. Demir yaptığı konuşmada, “Din görevlilerinin işi doğumdan ölüme kadardır.
 
LİDER KONUMUNDALAR
İnsanın doğumundan itibaren dualarla başlayan bu kutsal mesai, evlilik, sünnet, asker uğurlaması ve ölüme kadar sürer” dedi. Sönmezoğlu ise, “Din görevlileri topluma örnek olması gereken kişilerdir. Bugün İzmit camilerinde musalla taşlarının üzeri kapatıldı. Hayır yapmak isteyenler için son derece şık ve tek tip kutular yapıldı. Bu düşünce camilere verilen önemi ortaya koymaktadır” diye konuştu. Son olarak söz alan Doğan, “Din görevlileri, kanaat önderi ve lider konumundadır. Toplum sizlerin anlattıklarıyla şekil bulur. O nedenle çok kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz” şeklinde konuştu.

#

03 Eki 2011 - 17:22 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.