Dış destekli başarısız darbe girişimi

Türk milleti olarak darbe kelimesinin anlamını, şartlarını ve getirdiği sonuçlarının neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü bu durumları gördük ve yaşadık.

Bizim dışımızda birçok devletlerde de başarılı veya başarısız darbeleri de biliyoruz.

Darbeleri genellikle elinde silah gücü olan kurum veya kuruluşlar yapar.

Darbecilerin başarılı olmalarında iç destek yanında en önemlisi dış destektir. Dış destek ayağı olmayan darbelerin başarılı olmaları oldukça zordur. Bu konularda birçok şey söylemek ve sayısız örnekler vermek mümkündür.

Darbeciler göz göre göre ve bağıra, çağıra biz darbe yapacağız demezler. Her şey inceden inceye hesaplanarak, gizlilik içinde uzun bir hazırlık döneminden sonra harekete geçerler.

Bütün bunları bilmek, tahmin etmek için uzman olmaya ihtiyaç yoktur. Maziye bakmak yeterlidir.

 

DARBE GİRİŞİMİNİ AZERBAYCAN’DA DUYDUK

İzmit Belediyemiz ile Bakü’deki Nesimi Belediyesi kardeş belediyelerdir. 2016 yılında İzmit Belediyemizin geleneksel Pişmaniye Festivali için oradaydık. Mehter takımı ile birlikte 60 kişi civarında katılımcı vardı. Çok iyi bir hazırlık yapılmıştı.

Her taraf Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile donatılıp, süslenmişti. Ertesi günün festival heyecanı hepimizde mevcuttu.

Akşam yemeğinden sonra televizyonlardan darbe kalkışması haberi hepimizi sarstı. Sabaha kadar televizyondan dakika dakika izledik. Sabah erkenden Dr. Nevzat Doğan başkanlığında bir durum değerlendirmesi yaparak programı iptal kararı aldık. Moral bozukluğu ile geri döndük.

O gece ve sabahı Azerbaycanlı kardeşlerimiz de bizimle beraber üzüldüler. Hatta ağlayanlara bile rastladık.

"Allah Türkiye’mizi korusun” gibi içten duygu yüklü samimi söylemleri ile bizimle oldular. Geri döndükten sonra telefon ve sosyal medya aracılığı ile gelişmeleri adım adım takip ederek bilgi aldılar. Kısaca kederde, kıvançta ve tasada hep bizimle olduklarını kanıtladılar. Bir millet, iki devletin evlatlarının bu duygu, düşünce içinde olmaları gurur vericidir. Bu nedenle hepsini tebrik ederek, teşekkür ediyorum.

 

15 TEMMUZ SONRASINDA DURURMUMUZ

Bu darbe girişiminde darbecilerin başarısız olmalarında herkesin bir payı vardır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dik duruşu, halkı sokağa ve hava alanlarına davet etmesi toplumu heyecanlandırıp, kenetlenmesine vesile oldu. Başbakan Binali Yıldırım’ın sakin, kararlı duruş ve söylemleri ile “Bu bir kalkışmadır” suçlular mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır sözleri.

Darbecilerin uzun ve gizli çalışmalarını görmemezlikten gelmek veya anlamamak gibi talihsizlikleri de yaşadık.

Darbeciler ordumuz içinden çıkan kandırılmış ve şartlandırılmış bir gruptur. Ama asla unutulmamalıdır ki bu darbeyi başarısızlığa uğratan yine şanlı ordumuzun ta kendisi olmuştur. Uzun ve ince hazırlık döneminde Ergenekon, sarı kız gibi gibi adlarla ordumuzun bel kemiğini kırmak için haksız, yersiz ve mesnetsiz uydurma delillerle birçok ordu mensubumuz, tutuklanmış ve ihraç edilmişti. Bu kahraman vatan evlatları küsmedi, kırılmadı hep dik durmaya çalıştılar. Genel Kurmay eski başkanı İlker Başbuğ’u bile terör örgütü yöneticisi suçlaması ile hapse attılar.

 

HALKIN DİK DURUŞU

Halka rağmen hiçbir şeyin başarılma şansı yoktur. FETÖ terör örgütüne karşı halkımız tarih yazdı. Mermilere koşar adımlarla göğsünü siper edenler, tankların altına gözünü kırpmadan yatanlar bu ülkenin evlatlarıdır. Bu uğurda 249 şehit iki binden fazla yaralı gazilerimiz var.

Bu dünyayı şaşırtan unutulmaz gurur verici bir tablodur. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şifalar dileyerek geçmiş olsun diyoruz.

Halkımız başarısız bir darbeden sonra bir ay her akşam bayram havası içinde, her tarafı ay yıldızlı bayraklarla donatarak eşi, benzeri görülmemiş ve duyulmamış demokrasi nöbeti tutarak tarihe geçti. İşte kurtuluş savaşımızın da bu ruhla kazanıldığını bilmeliyiz.

SONUÇ; Bu stratejik ve medeniyetler beşiği yurdumuz tarihin her döneminde iç ve dış hainlerle mücadele ederek yoluna devam etti.

Bu anda bile birçok terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Bu durum ne ilktir, ne de son olacaktır. Bunu bilerek, görerek kenetlenme mecburiyetindeyiz. Bizler ayrışma ile değil, birleşme ile geleceğimizi taçlandırma mecburiyetindeyiz.

Dost bildiğimiz veya öyle kabul ettiğimiz devletlerin bile kirli oyunlarının devam edeceğini bilerek kenetlenme durumundayız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Buna adımız gibi eminiz. Allah yolumuzu açık etsin ve korusun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler