Dışişleri Bakanlığı'ndan, Kore'ye kınama

Bakanlık'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) 15 Ekim ve 20 Ekim 2016 tarihlerinde peş peşe gerçekleşti...

Bakanlık'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) 15 Ekim ve 20 Ekim 2016 tarihlerinde peş peşe gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatmalarını kınıyoruz. KDHC’ye balistik füze fırlatmaları ve kitle imha silahlarıyla ilintili faaliyetlerini durdurması ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesindeki uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda hareket etmesi için çağrıda bulunuyoruz. KDHC’nin uluslararası yükümlülüklerinin açık bir ihlali olan bu fırlatmalar, bölgesel ve uluslararası barış, istikrar ve güvenliğe zarar vermektedir" denildi.

#

22 Eki 2016 - 16:07 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.