Doğan, aile hayatına el attı

İzmit Belediyesi Aile Rehberlik Merkezi, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde hizmet vermeye başladı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Aile Rehb...

İzmit Belediyesi Aile Rehberlik Merkezi, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde hizmet vermeye başladı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Aile Rehberlik Merkezi dünyaya örnek olacaktır açıklamasında bulundu.

 

GENİŞ KATILIM VARDI

Düzenlenen tanıtım programına Başkan Doğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümlü, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, başkan yardımcısı Güray Oruç, meclis üyesi Güzin Taştekin, Uzman Psikolog Esen Şirin, Sosyolog Aile Danışmanı Betül Katırcıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ÖNEMLİ KATKI

Açılışı yapılan Aile Rehberlik Merkezi sürdürülebilir bir aile birliği için vatandaşların bilgilendirilmesini sağlayacak. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi içinde bulunan Aile Rehberlik Merkezi’nde Sosyolog (Aile Danışmanı) ve Psikolog olmak üzere toplamda iki, personel görev alacak. Terapi odası ve merkez odası olarak iki bölümden oluşan Aile Rehberlik Merkezi hafta içi her gün aktif olarak hizmet verecek. İzmit Belediyesi’nin vatandaşlara sunduğu ücretsiz uygulamadan vatandaşlar telefonla randevu alarak, faydalanabilecek.

 

HEDEF KİTLE

Aile Rehberlik Merkezi’ne, aile konusunda danışmanlık almak isteyen kadınlar, şiddet mağduru kadınlar, aile içi iletişim problemi mevcut aileler, yeni evlenen/evlenecek ya da ebeveynliğe adım atacak çiftler, çocuk problemleriyle ilgili destek almak isteyen anneler, engelli aileleri, ergen sorunları yaşayan aileler, meslek seçiminde bulunacak gençler, hukuki destek bekleyen kadınlar, psikolojik danışmanlık isteyen aileler başvurabilecek. Tanıtımda konuşan belediye başkanı Nevzat Doğan, merkez ile boşanmaların çok arttığını belirterek, “İyi destek verilirse evlilikler kurtarılabilir. Destek bekleyen ailelerin tespiti için STK’ların katkısına ihtiyaç var” dedi. Doğan, yapılacak yeni çalışma ile bölgeye ulaşımın daha rahat sağlanacağını ve merkez ile öncelikli hedeflerinin aile hayatı içinde tedavi imkanı sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi. Serkan BORLAK

#

01 Eki 2015 - 13:41 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.