Doğan, Fransa’da yangın mağdurlarını unutmadı

Başkan Doğan, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Genel Kurulu’nda asil üye...

Başkan Doğan, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Genel Kurulu’nda asil üye olarak Türkiye’yi temsil ediyor.

 

GÜNDEM ÇOK FAZLA

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Asamblesi’nin bu yılki son toplantısına asil üye olarak katılan Doğan, “Gündemde birçok konu var. Özellikle yerelde karşılaşılan sosyal sorunların başında gelen göç olgusu, yabancı ayrımcılığı, şehir yaşamında özellikle kadınların siyaset, ticaret ve diğer alanlardaki rolü, gençlikle ilgili konular ve ülkelerin yerel demokratik durumlarının değerlendirilmesi gibi birçok konuyu ele alacağız” dedi.

 

“ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ”

Türkiye’de son 15 yılda kadın ve gençlerle ilgili politikalarda yapılan çalışmaları kurulda anlatacaklarını belirten Doğan, “Bu kurulda yine Türkiye ile ilgili hasımhane, hedefli oturumlar açılmaz, konuşmalar olmaz. Şayet böyle bir durum olursa da ekip olarak hazırlıklarımızı yaptık, kendilerine gereken cevabı vererek Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Asamblesi’nde ülkemizi temsil edeceğiz” dedi.

 

ACILARINI PAYLAŞTI

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Asamblesi için gittiği Fransa da, bir süre önce kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türklerin yakınlarına başsağlığı ziyaretinde de bulundu. Türk heyetiyle birlikte Fransa’nın Mulhouse kentine giden Doğan, “Türk milleti, kundaklama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve mağdur ailelerimizin arkasındadır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu. 2 Ekim’de Fransa'nın İsviçre ve Almanya sınırları yakınında yer alan Mulhouse’de kundaklama sonucu çıkan yangında 3’ü Türk 5 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralanmıştı.

#

17 Eki 2017 - 16:11 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.