Doruktakiler Azerbaycan Basınında

Sevgili okurlarımız Kocaeli Gazetesi’nin her yıl geleneksel hale getirdiği Büyük Jüri tarafından belirlenen Doruktakiler’in seçimi gün geçtikçe etki alanını genişleterek daha büyük kitlelere mal olmaktadır.

2012 yılında yılın Sivil Toplum Örgütü seçilen Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu bu ödül nedeni ile sorumluluğunun daha fazla arttığının bilincindedir.

Her zaman olduğu gibi Kocaeli halkının desteği ile daha büyük, kalıcı projelere imza atmak için çalışmamızı bir kat daha arttıracağız. İki kardeş devlet arasında sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilerin artması için yoğun derecede çalışacağız.
Bugüne kadar bize destek veren Valimize, Belediye Başkanlarımıza, Üniversite Rektörümüze, Sivil Toplum Örgütlerine, Millet Vekillerimize, Kurum ve Kuruluşlara, şahıslara desteklerinden ötürü takdir ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Azerbaycan yazılı ve görsel basınında Doruktakiler seçimi geniş bir şekilde yer aldı. Kocaeli adı herkes tarafından İstanbul, Ankara gibi tanınmaktadır.

Azerbaycan basınında haber olarak yayınlanmış bir yazıyı aynen köşemde sizlere sunuyorum.
Her yıl Kocaeli Gazetesi tarafından düzenlenen 2012 Doruktakiler Yılın Sivil Toplum Örgütü dalında da seçilen Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Wellborn Luxury Hotel’de düzenlenen ödül törenine Kocaeli Valisi Ercan TOPACA, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, Türk Ocakları Başkanı Aygutşat Selçuk, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

Kocaeli Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erkan Ünal’ın açılış konuşmasından sonra, kürsüye gelen Kocaeli Valisi Sayın Ercan Topaca yaptığı konuşmasında, Bugün ilimizin en köklü gazetesi 39 yıllık yayın hayatı olan ve köklü faaliyeti olan yaklaşık 19 yıldır düzenlenen ödül. Ben bu programı başarılı insanları takdir etmek, onlara biraz vefa göstermek, başarılarını daha da artırmak amacıyla önemsiyorum, söyledi.

Yılın Sivil Toplum Örgütü dalında seçilen Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar’a da ödülü takdim eden Kocaeli Valisi Ercan Topaca, iki ülke arasındaki ilişkileri bir kişi değiştire bilir mi? Evet değiştirir. Bilal Dündar buna örnek. Kendisini kutluyor ve tebrik ediyorum şeklinde konuştu.
Federasyon Genel Başkanımız Bilal Dündar ise yaptığı konuşmada, biz bu ödülü aldık ama bu çalışmaların bir görev olduğunu kabul ediyoruz. Bu başarımız bir ekip başarısıdır. Başta Sayın valimiz Ercan Topaca olmak üzere Kocaeli Üniversitesi Rektörümüz Sayın Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabalık, Derince Belediye Başkanı Sayın Aziz Alemdar olmak üzere destek veren Kocaeli halkına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu.

Daha sonra Başkan Dündar konuşmasını, Türkiyenin dünya coğrafyasında arkasında Türküm diye gururlanıp birlik-beraberlik üzerine çalışma azmi içerisinde olan 300 milyon civarında bir gücü vardır. 2 gün önce Ankarada Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan devletleri arasında yapılan protokole göre güç birliği konusunda kararlı ve büyük bir adım atılmıştır. Bu ilişkilerin artması için hepimizin el birliği içinde çalışmamız gerekir. Bu ödül bize büyük bir görev yüklemektedir. Bu ödülü bize layık görenlere Federasyonumuz adına teşekkür edip sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sözleriyle devam etti.

Gecede diğer dallarda ödül alanlar ise şöyle,
Yılın Sivil Toplum Örgütü Bilal Dündar (Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı)
Yılın işadamı Ünal Aysal (Galatasaray Kulübü Başkanı)
Yılın profesyonel yöneticisi Ece Aksel (Frito Lay Genel Müdürü)
Yılın bilim insanı Prof. Dr. Savaş CEYLAN (Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Anabilim Dalı Başkanı)
Yılın çevrecisi Mustafa Türker (Dilovası Organize Sanayi Bölgesi)
Yılın sporcusu Ömer IŞIK (Optimist Yelken Yarışı birincisi, Guinness Rekorcusu)
Yılın bürokratı Hasan Aydınlık (Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri)
Yılın sağlıkçısı Prof. Dr. Füsun Yıldız (Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı)

Jüri özel ödülleri
Nuri Otay (Ford Otosan Genel Müdürü)
Haluk Ulusoy (Wellborn Luxory Hotel sahibi)
Kemalettin Akkurt (Ramada Plaza Otel sahibi)

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler