Dünya, istihdam için İstanbul’da buluşuyor

Dünyadaki 200 milyon işsizle başa çıkmanın yolu WAPES ve onun üyesi İŞKUR (Türkiye Kamu İstihdam Kurumu) ile birlikte düzenlenecek olan konferans IL...

Dünyadaki 200 milyon işsizle başa çıkmanın yolu

WAPES ve onun üyesi İŞKUR (Türkiye Kamu İstihdam Kurumu) ile birlikte düzenlenecek olan konferans ILO gibi bazı uluslararası organizasyonlar da aktif rol alacaklar. İşsizliğin dünya ekonomisi üzerinde büyük bir etkisi vardır. Çoğu ülkede işgücü piyasasına katılımı artırmak ve işlere erişimi kolaylaştırmak birçok ülke için zorluklar teşkil etmektedir. 250’den fazla karar alıcı, dünyanın tüm bölgelerinden uzmanlar ve üst düzey yöneticiler bu zorlukları ele almak için 6-8 Mayıs’ta İstanbul’da bir araya gelecektir. Ayrıca etkinlik önümüzdeki dönemde Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES), Amerika Kıtası Kalkınma Bankası ve OECD tarafından yayınlanacak olan “Kamu İstihdam Kurumları Dünyası” çalışmasının başlıca bulgularını sunacaktır.  Kongre, İstanbul Şişli’de bulunan Bomonti Hilton & Konferans Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

Kamu istihdam kurumları, becerilerin eşleştirilmesini desteklemekle birlikte işgücü piyasasındaki en hassas gruplara yardım sunmanın merkezinde yer almaktadır. Yeni çalışma dünyası, tüm dünya çapında işgücü piyasası aktörlerinin kapasitesini ve hizmetlerini zorlamaktadır. Kamu istihdam kurumları, becerilerin sunulması, geliştirilmesi ve hareketliliğinin yanı sıra işlerin kalitesini iyileştirmek amacıyla özellikle stratejilerini ve portföylerini güncellemelidir. “Kamu İstihdam Kurumları ve Yeni Çalışma Dünyası” başlıklı 10. WAPES Dünya Kongresi’nde bu sorunlara dikkat çekilecek ve bu sorunlar görüşülecektir.

 

Herkes için daha iyi işler
Kongre süresince uzmanlar, işçilerin tehlikeli işlerde saplanıp kalması ve çalışan yoksulluğu tehdidi konusunda görüşecek ve çözümleri dile getireceklerdir. Aynı zamanda pek çok insanın iş-yaşam dengesini değiştiren uzaktan ve sanal çalışma ortamları üzerinde tartışacaklardır.



Geleceğe yönelik beceriler

İyi işler insanların becerilerini ve kişiliğini geliştiren ve onların hayatlarını daha ilginç kılan işlerdir. Kongre katılımcıları bütün beceri düzeyleri için, ayrıca şu an sadece rutin ve tekdüze işler yapmaya mahkûm olanlar için bunun nasıl elde edilebileceğini tartışacaklardır.


Göç ve hareketlilik

Küreselleşme işgücü göçünü ciddi ölçüde artırmıştır. Bu göçmenler yurt dışında ilgi çekici fırsatlarla ve daha iyi yaşamlarla karşılaşabileceği gibi, becerilerinin tanınmaması, düzensiz iş ortamları ve eve kesin dönüşü başarmada yeterince hazır olamama sorunları da yaşayabilirler. Kongre süresince işgücü göçü istihdam hizmetinin hizmet portföyü içerisinde ele alınacaktır.


Genç işsizliği

Kongre boyunca gençlerin spesifik durumuna özel bir özen gösterilecektir. Esasen, az iş deneyimiyle işgücü piyasasına girmeyi kolaylaştırmak ve aynı zamanda gençlerin beklentilerini yönetmek zor bir iştir. Kamu istihdam kurumları bu çelişkili durumun kazanca dönüştürülmesine nasıl yardımcı olabilirler?

#

01 May 2015 - 09:20 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.