Dünya Şampiyonu Ramil Guliyev

Geçtiğimiz günlerde Londra’da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Azerbaycan asıllı Ramil Guliyev erkeklerde 200 metrede 20.09 derecesi ile şampiyon olup altın madalya kazandı. Şampiyonaya Fenerbahçe sporcusu olarak katılıp, uzun emek verilen bir çalışma sonucunda başarıyı yakaladı.

Kişisel başarısı olarak kabul etsek bile bu değeri keşfedip destek vererek bu sonucun ortaya çıkmasına sebep olan Fenerbahçe Başkanı ile bütün camiayı kutluyor, teşekkür ediyorum.

Çok problemlerle boğuşan ülkemiz Ramil Guliyev sayesinde bir sevinç yaşadı.

Gururlanarak ve sevinç gözyaşları arasında Türk ve Azerbaycan bayrakları ile turlayıp, kürsüye çıkması hepimizin göğsünü kabartıp gururlandırdı.

Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanının Ramil Guliyev’i arayıp tebrik etmeleri güzel bir jest ve teşvik oldu.

İki kardeş ülkenin insanları ‘Bir Millet, İki Devlet’ olmanın ortak sevincini ve gururunu yaşadılar. Başarıya susamış ülkemizde bütün televizyonların döne döne gururla sonucu haber olarak vermeleri de harika oldu.

Sporda ve bütün branşlarda Ramil Guliyev’lerin çoğalması ortak dileğimiz ve beklentimizdir. Sağ olasın Ramil Guliyev. Çok çok teşekkürler.

 

HER GÜN TRAFİK KAZALARI VE ÖLÜM

Günde birkaç yerde trafik kazaları ile onlarca ölüm haberleri artık içimizi kararttı. Televizyonlardaki haberler de art arda sıralanıyor. Orada iki otomobil çarpıştı. Burada otobüs devrildi. Bir araç karşı şeride geçerek yayaları ezdi. Bu kadar can kaybı savaşlarda bile olmuyor.

İnsanlar ölüyor, sakat kalıyor. Milyonlarca lira maddi hasar da cabası.

Acaba nedendir, bu feci sonları görmesine ve bilmesine rağmen hiç kimse ders çıkarmıyor.

Acelecilik, uykusuzluk, yorgunluk ve de kuralsızlıklar sonucunda yüzlerce, binlerce insanımıza yazık oluyor.

Cezalar ve denetimler nedense caydırıcı olamıyor. Trafikte yapılan hata sonucunda ölen babasının kesesinden gidiyor. Verilen cezalar hiç de caydırıcı olmamaktadır.

Binlerce insanın ölümü, binlercesinin sakat kalmasını toplum adeta kanıksamış vaziyettedir.

Herkes sıradan olağan bir olaymış gibi görüyor ve anlatıyor. Bir insanın maliyeti bu kadar ucuz olmamalıdır.

Artık daha kötü sonuçları yaşamamak için yetkililerin acil ve kalıcı tedbir almaları mutlaka şarttır.

 

KADINA ŞİDDET

Şiddet toplumumuzda o kadar yaygınlaşıp çoğaldı ki her an her şeyle karşılaşabilirsiniz. İnsanlar kırmızı görmüş boğa gibidir. En ufak kıvılcımın aleve dönmesi söz konusudur. Ne oluyor bize, ne yapmak istiyoruz? Anlamak mümkün değildir.

Kadına şiddet gittikçe artmaktadır. Her gün bir yerlerde hem de sudan sebepler yüzünden kadınlar öldürülüyor.

Adam yıllarca süren evliliklerini sürdürememiş, ayrılmışlar. Kendisi ikinci kez evlenmiş. Ayrıldığı eşi evlenince hemen kızılca kıyamet kopuyor. Sen evlenemezsin diye öldürüyor. Bir toplumda kadını metaa olarak görüp ve de ikinci sınıf insan muamelesi yapılırsa işte anormallikler buradan başlıyor. Adım adım kötü sonuçlara koşar adım gidiliyor.

Kadın erkek eşitliğini hiç kimse dilinden düşürmüyor. İcraata gelince eşitlikten eser olmadığını hepimiz görüyoruz. Bu köhne ve çağdışı zihniyet kadını doğuran, evine hizmet eden, ne söylenirse onu yapan bir robot gibi görmeye devam ettiği müddetçe bu toplumun kanayan yarası olan kadın ölümlerini ortadan kaldırmak mümkün olmaz.

Kadının okumasını ve çalışmasını önleyen toplumların medeni toplumlar arasında hep sonlarda olduğunu görmemiz gerekir.

Oysaki her kadın bir annedir. Cennet de anaların ayağının altındadır diyoruz. Söylemler ile icraatlar arasında uçurumun olması samimi olmadığımızı gösterir. Unutulmamalıdır kadın da bizim gibi bir insandır. Kadınsız hayat olmaz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

ibrahim aydın - acık neden eleştiriye açık degilsiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 17:15
02

ibrahim aydın - iilk judo dünya şampıyonu ıgdırlı yetim bir aslan miraç akkuş ömer aydın kocaeli dünya 3 ilk japon yenen türk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 17:15
01

ibrahim aydın - miraç akkuş kim mustafa koç kim ömer aydın kim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ağustos 17:15


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler