Dünyaya ölüm, yıkım ve kaos yayan kim?

Amerika Birleşik Devletleri 4 Temmuz 1776’da kuruldu.

Bu devlet, İngiltere başta olmak üzere, dünyanın dört bucağından göçüp gelen, ihtirası aklını aşmış, yalnızca “zengin olma” düşleri kuran, bu uğurda kan dökmeyi meşru sayan insan kopyaları tarafından kuruldu!

Amerika kıtasının kuzeyini, zorbalıkla ele geçirdiler. Bu kıtanın doğal sahipleri Kızılderilileri alçakça katlettiler, kalanları da asimile ettiler.

İlkokul, ortaokul yıllarımda sinemalarımızda “Kovboy Filmleri” izler ve hep “vahşi Kızılderililere karşı!” savaşan kovboyların kazanmasını isterdik! Bu filmlerin “Vahşi Amerikan propagandası” olduğunu bilemiyorduk!

Lise yıllarımızda Vietnam Savaşı’nı duyduk! Ama; “Binlerce kilometre uzakta bir ülkede ABD neden savaşıyor?” sorusu aklımıza gelmiyordu!

Ama, İstanbul’da Amerikan askerlerini boğaz sularına atan ağabeylerimizle gurur duyuyorduk!

1973 yılında Şili’de, demokratik bir seçimle işbaşına gelen Allende’yi deviren gücün ABD emperyalizmi olduğunu biliyorduk!

Öğrenim gördüğüm Siyasal Bilgiler Fakültesi’nın değerli öğretim üyeleri Muammer Aksoy, Bahri Savcı, Seha Meray, Suat Bilge, Haluk Ülman gibi hocalarımızdan ABD’nin gerçek yüzünü, ABD’nin “kirli ve kanlı tarihini” öğrendik. Bu değerli insanlar bize “çok yönlü araştırma, doğruları öğrenme ve insanca değerlendirme” bilinç ve kültürünü verdiler.

ABD’nin kurulduğu tarihte, Osmanlı Devleti 477. Yılını yaşıyordu! Ama ne yazık ki, bir “Dünya Devleti” olan Osmanlı, “bilime, sanata ve gelişmeye” ters bir süreç içindeydi! Batı Avrupa ülkeler ve ABD ise, bilim ve teknolojiye önem vererek gelişiyordu.

Akıllısı ve delisiyle bir sülale bu devletin çöküşünün farkında değildi!

Kırım Savaşı, “sonun başlangıcı” oldu. Bu ülke üzerinde emperyalist emelleri olan, başta “Büyük Britanya-İngiltere” olmak üzere Batı Avrupa devletlerinin tuzağına düştü. Borçlarını ödeyemez oldu, “Duyun-u Umumiye” ile iliklerine kadar sömürüldü. Birinci Paylaşım Savaşı ve SEVR Antlaşması ile Osmanlı hanedanlığı teslim oldu ve Osmanlı Devleti bitti!

Ya ABD?

Kurtuluş Savaşı zaferi sonrası Batı Avrupa Devletleri’nin onayladığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin “kuruluş belgesi” olan LOZAN ANTLAŞMASI’nı imzalamayan tek ülke oldu!

1950 sonrası ise bu ülkenin ekonomisine, siyasetine ve kültürüne egemen oldu!

Bugün ABD’nin Türkiye’nin 26 ilinde 28 “Üssü” bulunuyor! ABD’nin 300 askeri üssünün 70’den fazlası başka ülkelerde! En çoğu da Ortadoğu’da! ABD, kısa tarihi başka ülkelerdeki saldırgan eylemleriyle dolu. NATO ise ABD’nin “silahlı gücü!” Diğer NATO üyesi ülkeler, ABD’nin “uydusu” haline gelmiş!

NATO’nun Libya saldırısına önce şaşırıp; “NATO’nun Libya’da ne işi var?” diyen ama sonra bu saldırıya lojistik destek veren Erdoğan, acaba vicdan azabı duyuyor mu?

Ya da; Türkiye’nin Güneydoğu’suna da göz diken yeni bir devlet oluşumu için Suriye’nin kuzeyinden toprak çalmaya çalışan PYD’ye her türlü modern silah ve lojistik desteği alenen sağlayan ABD ile “Stratejik Ortaklığı” sürdürmeyi ve “Büyük Ortadoğu Projesi EŞBAŞKANI” olmayı içine sindirebiliyor mu?

Erdoğan, son vize krizi sonrası ABD’ye salvolar sallıyor!?

İnanalım mı?

Hepsi bir yana, ABD Başkanı Trump, ilginç bir açıklama yaptı. Diyor ki; “İran, dünyaya ölüm, yıkım ve kaos yayıyor!”

Soru şu olmalı;

Şimdi ABD’nin hedefinde İran mı var?

 Öyleyse, Türkiye “stratejik ortak” dediği ABD’nin mi yoksa İran’ın mı yanında olacaktır?

Ülkemizi ve özellikle de AKP iktidarı ve lideri Erdoğan’ı büyük bir sınav bekliyor…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler