Durmazlar’ın hedefi çok büyük

Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark ile Otogar arasında yapımı gerçekleşecek olan tramvay hattında kullanılmak üzere temin edilecek olan tramvaylar iç...

Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark ile Otogar arasında yapımı gerçekleşecek olan tramvay hattında kullanılmak üzere temin edilecek olan tramvaylar için yapılan ihaleyi Bursa’dan Durmazlar Makine firması kazandı. Dünyada tramvay üretimini yapan 6 kentten biri olan Bursa’dan ihaleye katılan Durmazlar Makine, ihaleye katılan tek firma oldu ve 19 Milyon 740 bin Euro teklif sundu.

 

18 AYDA TAMAMI TESLİM EDİLECEK

Kocaeli için üretilecek olan 12 adet İpekböceği tramvayının teslimatları sözleşme tarihinden 12 ay sonra başlayacak ve 18 ayda tamamı teslim edilmiş olacak. Bursa’nın ardından İzmit caddelerinde de İpekböceği tramvayları dolaşacak.

 

DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

Yaşanan gurur tablosunun Bursa için olduğunu ifade eden Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “Geçen yıl Berlin'deki InnoTrans raylı sistemler fuarında sergilediğimiz çift yönlü İpekböceği tramvayı önümüzdeki yıl Kocaeli caddelerinde yolcu taşımaya başlayacak. Biz Durmazlar olarak üretime hazırız. Avrupa standartlarında tramvay üretiyoruz. Üretim kalitemiz ve tramvaylarımızın estetiği bizim ayrıcalığımız. Şimdi sırada Anadolu için tramvay üretmek var. Bunu Avrupa izleyecek, Türkiye için üretiyoruz. Dışarıdan raylı sistem aracı alındığında döviz gidiyor. Onun için, yerli üretimin desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

#

23 Tem 2015 - 15:01 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.