Düş Bahçesi minikleri doğanın içinde öğreniyor

Düş Bahçesi Okulları Yaz Okulu Programı kapsamında bu hafta öğrenciler doğadaki canlıları inceledi ve yeni beceriler kazandı. Kuş yuvaları hazırlayan,...

Düş Bahçesi Okulları Yaz Okulu Programı kapsamında bu hafta öğrenciler doğadaki canlıları inceledi ve yeni beceriler kazandı. Kuş yuvaları hazırlayan, bahçedeki karınca ve böcekleri keşfe çıkan çocuklar haftayı harika bir partiyle sonlandırdı.

 

OKUL BAHÇESİNDEN ÖTE

Düş Bahçesi Okulları kurucuları, 3-10 yaş arasındaki çocukların doğa içinde öğrenmelerine, sınıf dışı etkinlikleriyle kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayıcı bir okul iklimi geliştirdi. Düş Bahçesi’nin adına yakışır bir de bahçesi var. İçinde çocukların koşup oynayacağı çok geniş bir alan olmasının yanı sıra doğa ile iç içe, meyvelerin ve sebzelerin dalından yendiği, doğanın tüm güzelliklerinin farkına varıldığı bir bahçe burası. Adeta okul bahçesinden öte bir yer.

 

GÜNÜN TAMAMI BAHÇEDE GEÇİYOR

Yaz okulunda neredeyse günün tamamını bahçede geçiren çocuklar, karıncaların, böceklerin, kuşların dünyasını incelerken, hem çok eğleniyor, hem de yeni beceriler kazanıyor. Yaz okulu programında İngilizce, müzik ve resim öğretmenleriyle yaratıcı tasarımlar gerçekleştiren çocuklar, aynı zamanda keşfetmeyi, kirlenmeyi ve doğada çözümler üretmeyi de öğreniyorlar.

 

“EN ÖNEMLİSİ  MUTLU OLMALARI”

Okul kurucuları, “Düş Bahçesi çocukları bu bahçede mutlu, özgür, güvenli ve doğayla uyum içinde. Riskleri değerlendirmeyi, kendi ritimlerini bulmayı, hayal etmeyi, gözlem yapmayı ve keşfetmeyi öğreniyorlar. Bizim için en önemlisi onların mutlu olması” ifadelerine yer verdi.

#

25 Tem 2017 - 14:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.