Düş Bahçesi’nin arkeologları iş başında

Düş Bahçesi Anaokulu’nun minik öğrencileri ders konuları olan taş-toprak-fosil ve dinozor konusunu uygulamalı olarak öğrendiler. Taşların çeşitlerini,...

Düş Bahçesi Anaokulu’nun minik öğrencileri ders konuları olan taş-toprak-fosil ve dinozor konusunu uygulamalı olarak öğrendiler. Taşların çeşitlerini, oluşumlarını slaytlar, gözlem çalışmaları ve deneyler ile inceleyen minikler o dönemlere geri gitti. Düş Bahçesi’nin velileri de derslere katılarak etkinliklerin bir parçası oldular. Veliler öğretmenlerle birlikte derslere katılarak çocuklarına volkanik kaya oluşumlarını, kömürün nasıl oluştuğunu ve toprağın altında yaşayan canlıları yaratıcı etkinliklerle anlattılar. Çocukların ilgisini en çok dinozor ve fosiller konusu çekti. Öte yandan çocukların yaşayarak deneyimlerini öğrenmeleri amacıyla da “Fosil kalıntılarını keşfediyorum” adı altında atölye oluşturuldu. Atölye çalışmalarını daha verimli hale getirmek amacıyla da üçerli gruplar halinde arkeolog grupları oluşturuldu. Etkinliğe 4-6 yaş arası 150 çocuk katıldı.

#

22 Mar 2011 - 11:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.