“Ecevit ‘KANDIRILDIK’ demedi”

Demokratik Sol Parti İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başbakan Bülent Ecevit’e söylediği, “Bunlar Amerika’nın kar...

Demokratik Sol Parti İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başbakan Bülent Ecevit’e söylediği, “Bunlar Amerika’nın karşısında el pençe divan duruyorlardı. Artık o dönemler yok. Dik duruş bizim için önemli” ifadeleri sert dille eleştirdi. İl binasında gerçekleşen basın açıklamasına çok sayıda partili katıldı.

 

KARAOĞLAN GERÇEK BİR VATANSEVERDİ

Sözlerine Eski Başbakan ve DSP kurucusu Bülent Ecevit’in adının son dönemlerde sıkça geçmesine değinerek başlayan Dedeoğlu, “DSP’nin kurucusu ve kuramcısı rahmetli Bülent Ecevit halkın kendisine dediği gibi "Karaoğlan" akıllarda öylesine yer etmiş ki onu halkın gözünden düşürmeye, halkın kendisine olan sevgisini yok etmeye çalışanlar, son günlerde fazlaca adını anar oldu. Geçmişini asılsızca karalamaya çalışanların geleceği olamaz. Karaoğlan sözünün eri, ülkesini ve halkını seven gerçek bir vatanseverdir. TC devletini içte ve dışta dik ve onurlu duruşuyla, ülkesinin çıkarlarını koruyarak, ödün vermeden temsil etmiştir. Karaoğlan Kıbrıs'a barış götüreceğim dedi ve ABD’ye rağmen götürdü. Irak’a asker çıkartmaya onay vermem dedi vermedi. Barzani’ye sen benim onbaşımla bile görüşemezsin dedi ve görüştürmedi. ABD haşhaş ekemezsin dedi haşhaşı ekti mi ekti” ifadelerini kullandı

 

HİÇ KANDIRILDIK DEMEDİ

Ecevit’in terörle mücadelede yaptıklarını anlatan Dedeoğlu, terörist başı Abdullah Öcalan’ı Türk adaletine teslim ettiğini belirtti. İşçi hakları konusunda Bülent Ecevit’in yaptığı çalışmaları anlatan Dedeoğlu, “İşçiye grev hakkı vereceğim dedi verdi mi verdi. Ege kıta sahanlığı konusunu gündemden çıkardı mı çıkardı. Amerikan vatandaşını milletvekili olarak TBMM sokmam dedi ve yaptı. Ecevit, Kıbrıslı soydaşlarımızın yaşama hakkını barış harekatıyla güvence altına alan Ege kıta sahanlığı konusunu gündemden çıkararak ABD ye kafa tutan, Irak işgaline karşı durarak kendi çıkarlarını ülke çıkarlarının gerisinde tutarak feda eden ülkenin sol siyasetçisi ve gerçek bir vatanseverdir. Ecevit, gazeteci, yazar, şair, mütevazi, siyasetçi vatansever ve gerçek bir devlet adamıdır. T.C. devletini defalarca en iyi şekilde yönetti ve başbakanlık yaptı. Kendisine sunulan cumhurbaşkanlığı teklifini koalisyon ortaklarının üniversite mezunu hükmünü kaldırırız demelerine rağmen lise mezunu olduğu için teklife teşekkür ederek kabul etmedi. Sözünü hiçbir zaman esirgemedi doğru bildiği yoldan hiç şaşmadı. Hiç kandırıldığını söylemedi” dedi.

 

ASIL VE YERSİZDİR

Erdoğan’ın göstermiş olduğu fotoğrafı eleştiren Dedeoğlu, “Yukarıda kişiliği ve bu ülke için yaptıklarını anlatmaya çalıştığım DSP’nin kurucusu ve kuramcısı rahmetli Bülent Ecevit için AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ecevit'in 2002 yılında ABD ziyaretinde başkan Bill Clinton la beyaz saraydaki görüşmesi sırasında çekilmiş fotoğrafta ”el pençe divan durduğunu, bu dönemlerin geride kaldığını" iddia etmesi asılsız ve yersizdir” şeklinde konuştu.

 

GÜNLÜK POLİTAKLARINA MALZEME YAPAMAZ

Bülent Ecevit’in son günlerde çokça dile getirildiğini belirten Dedeoğlu, “Bu sözler geçmişe kara çalarak günlük politika yapmanın ve gündem değiştirmeye çalışmasının çarpıcı bir örneğidir. Rahmetli Bülent Ecevit’i makamı ve kimliği kim olursa olsun hiç kimse günlük politikalarına malzeme yapamaz. Süleyman Şah türbesini alıp kaçırarak vatan topraklarını teröristlere terk edenlerin, Ege deki adalarımıza yunan askerlerinin çöreklenmesine sessiz kalanların, kendi adamıza gidebilmek için pasaporta vize mühürü vurduranların, Ecevit’in TBMM sine sokmadığı kişiyi büyükelçi olarak atayanların, sarayda yaşayanların, yüzlerce korumayla gezenlerin, lüks arabalara binenlerin Ecevit'i anlamalarını beklemek hayaldir. Bu yapıda olanlar keşke solcuların vatanperverliğinin binde birine sahip olsaydı” sözleri ile cümlelerini tamamladı. Ahmet HAZER

#

16 Eki 2017 - 15:06 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.