Ediz Etkinliğinde Sedaş başarılı bir iletişim sunumu yaptı

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ELDER Koordinasyonunda,  Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ELDER Koordinasyonunda,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TEDAŞ, TEİAŞ, TETAŞ, EÜAŞ ile 21 Elektrik Dağıtım Şirketinin yöneticilerinin ve dağıtım sektöründen davetlilerin katıldığı Elektrik Dağıtıcıları İletişim Zirvesi (EDİZ) organizasyonunda, açılış konuşmasını yaparken,   özel sektörün elektrik dağıtımına son 5 yılda 30 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını söyledi.

ELDER tarafından Bursa’da düzenlenen Elektrik Dağıtıcıları İletişim Zirvesi`ne (EDİZ), ELDER Başkanı Nihat Özdemir, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2. Başkanı Ümit Kayrak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, elektrik dağıtım şirketlerinin Genel Müdürleri ve  üst düzey yöneticileri katıldı. Elektriği evlere ve iş yerlerine ulaştırılmasını sağlayan dağıtım şirketlerinin yılda 365 gün yaz kış demeden kesintisiz ve kaliteli elektrik için hizmet sunduklarını anlatan ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, daha nitelikli hizmet için ise ileri teknolojiye ve insana büyük yatırımların da gerçekleştirildiğini dile getirdi.

 

SEDAŞ’TAN BAŞARILI İLETİŞİM

Etkinliğin birinci oturumunda yapılan açılış konuşmalarının ardından, stratejik iletişim, halkla ilişkiler ve itibar yönetimi alanında duayen kabul edilen Salim Kadıbeşegil günümüzde Şirketler için iletişimin önemine dikkat çekerek, “Gelişen İletişim İhtiyaçları ve Güven” konulu sunumunu gerçekleştirdi. İkinci oturumda T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Kurul Üyesi  Abdullah Tancan’ın yönettiği Paydaşların İletişim Sorunları konulu oturum gerçekleştirildi. Bu oturumun devamında, SEDAŞ’tan Ümit Bilek, Dicle EDAŞ’tan Muhsin Ersoy, Enerjisa’dan Kıvanç Zaimler, Aydem’den Mesut Güzel, UEDAŞ’tan Mehmet İslam, kendi görev yaptıkları dağıtım şirketlerinde iletişim çalışmalarını anlatan sunumlar yaptılar. Regülasyon Direktörü Ümit Bilek’in SEDAŞ’ın kurumsal iletişim süreçlerini kapsayan faaliyetleri ile yaptığı başarılı iletişim çalışmalarını anlatan sunumu,  dikkatle ve ilgi ile izlendi.

 

ELEKTRİK DAĞITIMINA SON 5 YILDA 30 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILDI

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, konuşmasında, günlük hayatta elektriğin öneminin çok arttığına dikkat çekti ve  şunları kaydetti: “Yokluğuna artık hiç birimiz tahammül edemiyoruz. Çok değil 10-15 yıl evvel günde bir iki saatlik elektrik kesintileri normal karşılanırken bugün 5 dakikalık kesinti bile tüketiciler için kabul edilir bir halde değil. Bugün elektriğin çok az kesilmesini dağıtım şirketlerinin gerçekleştirdiği yatırımlara borçluyuz. Hem üretimde hem dağıtımda son 5 yılda büyük yatırımları gerçekleştirdik. Kurulu gücümüz yüzde 40 artış gösterdi. 20 bin Megawat iletim üretim kapasitesi sağlayan bu yatırımları 12 milyar doların üzerinde bir harcama ile yaptık. Dağıtım özelleştirmeleri ile kamuya 13 milyar gibi bir meblağ aktarıldı. Dağıtım sektörüne 5 milyar dolar yeni yatırım yapıldı. 5 yılda özel sektör neredeyse 30 milyar doların üstünde yatırım yaptı.” Dedi. Özdemir, elektrik dağıtım hizmetlerinde yakalanan değişimin ve OSOS, GİS, SCADA gibi şebeke yönetiminde ileri teknolojilerin uygulanmasında, ekonomik istikrarın ve banka sektörünün de katkısının büyük olduğunu vurguladı. Nihat Özdemir, şöyle devam etti: “Bu dönemde tüketici beklentileri çok değişti. Bu değişimi en fazla dağıtım şirketleri olarak bizler yaşıyoruz. Kamu dönemi de hizmet kalitesine çok daha hoşgörülü yaklaşan tüketici, özel sektörden beklenti ve talepleri doğal olarak çok yükselmiştir.” dedi.

 

KAYIP KAÇAKLA MÜCADELE TAVİZ VERİLMEDEN SÜRDÜRÜLMELİ

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ise sektörü özelleştirirken en fazla önemsedikleri hususun kayıp kaçakla mücadele olduğunu söyledi. Benli, “Kayıp kaçakla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesini ve devlet olarak dağıtım şirketlerinin arkasında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Bu mücadeleden taviz verilmeden sürdürülmesi dağıtım sektörünün özelleştirilmesinden murad ettiğimiz en önemli sonuçların elde edilmesini sağlayacaktır. Bu konu sadece elektrik sektörü değil, ülkemizin ekonomik istikrarı ile dürüst ve borcuna sadık vatandaşlarımızın devlete olan güvenini de sürdürmesi açısından son derece önemlidir. Kayıp kaçağın en yüksek olduğu bölgelerde elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 5’ler civarında büyüdü. Bu ekonomik bir büyümeye dayalı değildir. Böyle bir gerçeklik karşısında kamu olarak bu konuda duyarsız kalınmamalıdır. Alırken düşünmeliydiniz, diyerek dağıtım sektörünün sahada yalnız bırakılması söz konusu olamaz. Yaklaşık 36 milyon aboneye hizmet veren bir sektör hem hizmetin devamlılığı açısından hem de kalite açısından sürdürülebilir olmalıdır” dedi.

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da gelecekte büyük hedefleri olan Türkiye’nin daha çok enerjiye ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin hızla değiştiğini ve kalkındığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de “Bursa’da enerji tüketimi son 8 yılda 3 kat arttı. En büyük savaş enerji savaşı. Bizde bu savaştan  galip çıkacağız. Bizlerde enerji üretimi konusunda gayretimizi gösteriyor, Rüzgârı, akan suyu, güneşi kullanıyoruz. 200 den fazla spor tesisi yapıldı. Yüzme havuzları var. Tramvaylar, metrolar bunlar için hep enerji lazım” diye konuştu.

#

23 Kas 2014 - 13:09 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.