Efe: KTO’ya üye sayısı 2 bini geçti

Körfez Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Güngör Ayhan’ın başkanlığında Oda meclis salonunda gerçekleştirildi. KTO Meclis...



Körfez Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Güngör Ayhan’ın başkanlığında Oda meclis salonunda gerçekleştirildi. KTO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıyı Güngör Ayhan yönetirken Bilal Atak ve Hamza Küpeli yardımcılıklarını yaptı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe Kasım ayı meclis toplantısında, Kasım ayı içerisinde gerçekleşen faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

“FAİZ VE DÖVİZ KURU”
Kasım ayı meclis konuşmasında KOBİ'lere sağlanan imkanların artırılması gerektiğine değinen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, "Faiz ve döviz kuru en çok artan ülke olmamızın nedeni cari açık. Risk algısının en yüksek olduğu ülkelerin başında geliyoruz. Cari açığımız yıllık 50 milyar dolar. Her hafta 1 milyar dolar taze dövizi ülkeye sokamazsak sıkıntı var. Cari açığın çaresinin KOBİ’ler. KOBİ’lerimize devam eden destekler dışında özellikle KOSGEB ve Eximbank imkanlarının bu kurumların biraz daha gelişip kalkınması için artırılması gerekiyor." dedi.

“EĞİTİM VERİLECEK”
Körfez Ticaret Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile 9-10-11 Aralık 2013 tarihlerinde Ücretsiz Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi düzenleneceği bilgisini de Meclis Üyeleri ile paylaşan Efe, diğer alanlarda da üyelerden gelecek taleplere göre eğitimler düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

KTO ÜYE SAYISI
Yapılan meclis toplantısında görüşülen Kasım ayı faaliyet raporunda Körfez Ticaret Odası Kasım ayı itibariyle üye sayısı 2 binin üzerine geçtiği açıklandı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Aralık ayı meclis toplantısında KTO'nun 2000 Oda kayıtlı üyesine plaket takdim edeceklerini meclis üyeleri ile paylaştı.

“ KAVŞAKLAR GENİŞ OLMALIYDI"
Körfez ilçeye yapılan battı çıktıların Körfez ilçenin yararına olduğuna değinen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, kavşakların daha geniş yapılması gerektiğini belirterek,"Körfez ilçemizdeki kavşakların en az 10 metre daha geniş yapılması gerekiyordu. Yapanlara teşekkür ediyoruz elbette ama yapılan kavşak afet kaçış yolu. Proje yapılırken buranın afet kaçış yolu olduğu göz önünde bulundurularak Derince ilçesinde yapılan kavşak gibi geniş olması gerekiyor diye düşünüyorum." dedi.

KOMİTELER SUNUM YAPTI
Meclis toplantısı devamında KTO Meslek Komiteleri Başkanları söz alarak ay içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyeter ve sektörlerinde yaşadıkları sıkıntılar hakkında meclis üyelerine bilgi vererek destek istediler. 6.Meslek Komitesi Başkanı Ayşe Hacet Aşar, komite olarak liderlik, kişisel gelişim gibi alanlar da eğitim düzenlemek istediklerini ve Oda üyelerinin de düzenleyecekleri eğitim programlarına katılmalarını istediklerini belirtti. 14.Meslek Komitesi Başkanı Fahri Kayadelen ise son dönemde gündemde yer alan dershane sorununa değinerek dershanelerin kapatılması durumunda dershanelerin yaşayacağı sorunları meclis üyeleri ile paylaştı.

#

28 Kas 2013 - 09:56 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.