Efsane Taşçı'nın Kırkpınar'da favorisi çok

        EN AZ 10 ADAY VAR Son dönem er meydanının favori isimlerinden Antalyalı Ali Gürbüz'ün, doping cezası nedeniyle güreşmeyeceğini anımsatan Taşçı...

 

 

 

 

EN AZ 10 ADAY VAR

Son dönem er meydanının favori isimlerinden Antalyalı Ali Gürbüz'ün, doping cezası nedeniyle güreşmeyeceğini anımsatan Taşçı, şöyle konuştu: "Bu yıl kıran kırana güreşler olur çünkü Ali Gürbüz, rakiplerine göre çok üstündü. Şimdi Ali yok. O yüzden diğer güreşçiler bu fırsatı iyi değerlendirecek. Bu yıl finale güreşecek 8-10 pehlivan var. Yani şu çok iyi diyemiyorum, hepsi eşit".

 

İŞTE O İSİMLER

Taşçı, başpehlivanlık için Recep Kara, geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, Ali Güngör Ekin, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Mehmet Yeşilyeşil, Ali Rıza Kaya, Fatih Atlı gibi isimlerin yarışabileceğini vurguladı. Kırkpınar'da şanslı kura çekenin güreşlere devam edeceğini dile getiren Taşçı, "Bu sene Kırkpınar çok farklı olacak. Bunu seyirci de gözlediği için bu yıl Edirne'ye çok sayıda güreş sever gelecek" diye konuştu. Taşçı, Ali Gürbüz'ün güreşten kopmadan idmanlara devam etmesi halinde, yeniden çayırlara dönebileceğini düşündüğünü kaydetti.

 

REKORU SENEYE KIRACAK

Taşçı, efsane pehlivanlardan Kel Aliço'nun güreşteki yaş rekorunu kırmak için seneye er meydanına çıkacağını söyledi. Çeşitli sakatlıklardan dolayı bu yıl güreşlere hazırlanamadığını ancak seneye çayırda olacağını belirten Taşçı, şunları kaydetti: "Efsane pehlivan Kel Aliço 56 yaşına kadar güreşmişti. Ben 57 yaşımda yani seneye, o rekoru kırmak için er meydanında olacağım. Şu anda Levent Erdoğan Güreş Kulübü ile antrenörlük sıfatıyla, yetiştirdiğim gençlerle Kırkpınar'a katılacağım ancak güreşmeyeceğim. Baş boyda Güngör Ekin'i ve Kaan Kaya'yı çalıştırıyorum. Onlardan umutluyum. Büyük boyda favorim Süleyman Ay, Süleyman Başar, büyük orta boyda Semih Turgut, Ekrem Akın, İbrahim Yanık, baş altıda ise Mustafa Yenisancak. Tüm kardeşlerime teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

#

11 Haz 2014 - 17:43 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.