Eğitim-İş, Mumcu’yu andı

Uğrasız açıklamasında, alçakça bir saldırı ile katledilen ve cesur bir kalem olan araştırmacı yazar Uğur Mumcu’yu bir kez daha özlem ve saygıyla andık...

Uğrasız açıklamasında, alçakça bir saldırı ile katledilen ve cesur bir kalem olan araştırmacı yazar Uğur Mumcu’yu bir kez daha özlem ve saygıyla andıklarını dile getirdi.

 

“İLKELİ VE CESUR GAZETECİ”

Mumcu’nun ülkedeki gericiliğe karşı mücadele verdiğini dile getiren Uğrasız, “O mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı çalışmaları ile biliniyordu. Bu yapıların ortaya çıkmasından endişelenenler tarafından katledildi. Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin maskelerini düşürdü. Terör üzerine yaptığı araştırmalar, yazdığı makaleler neden katledildiğini açık bir şekilde ortaya koyuyor” diye konuştu.

 

“BUGÜNÜ ANLATMIŞTI”

Ortadoğu’nun bugünkü halinin Uğur Mumcu’yu haklı çıkardığını da sözlerine ekleyen Uğrasız, şöyle konuştu: “Mumcu, 1992’de, Körfez Savaşı döneminde yaptığı bir konuşmada aslında bugün yaşananları anlatmıştır: “Bugün Kuzey Irak’ta yaşanan kavga, yıllık 16 milyar dolar geliri olan Musul ve Kerkük petrollerine batı şirketlerinin egemen olma kavgasıdır… Bugün Türkiye’de 24 yıl öncesine göre değişen hiçbir şey yoktur. Bu bağlamda geçmişte Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy gibi aydınlarımız cinayetlerle susturulmuştu. Bugün de yine saldırılarla demokrasiden, laik eğitimden, cumhuriyetten yana olanlar baskılara maruz bırakılmaktadır. Ancak Uğur Mumcu’nun da dediği gibi “Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez.” Selin BECER

#

23 Oca 2017 - 17:05 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.