Eğitim Sen: Sınav merkezli eğitime son verilmeli

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, kaldırılan TEOG sınavı hakkında konuştu. Şube binasında düzenlediği basın açıklamasında Turan, çözümün T...

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, kaldırılan TEOG sınavı hakkında konuştu. Şube binasında düzenlediği basın açıklamasında Turan, çözümün TEOG’u kaldırarak yerine başka bir sınavı getirmekle değil, sınav merkezli eğitime son vermekle sağlanabileceğini ifade etti.  

 

BAŞARISIZLIKLARINI GİZLEMEYE ÇALIŞMAKTALAR

Açıklamasında Turan, ‘‘Siyasi iktidar eğitimin bütün kademelerinde benimsemiş olduğu dayatmacı tutum ile eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirmekte, attığı her adımda öğrencileri ve velileri mağdur etmektedir. Başta PISA sonuçları olmak üzere uluslar arası alanda öğrenci başarısında yaşanan gerilemeyi TEOG sınavını kaldırmakla çözeceğini sananlar, TEOG yerine başka bir sınav getirerek sorunu çözmekten çok eğitimde yaşanan başarısızlıklardaki paylarını gizlemeye çalışmaktadır’’ şeklinde konuştu.

 

İMAM HATİPLERE YÖNLENDİRİLİYORLAR

Devamında Turan, ‘’Ortaöğretim kurumları, tıpkı ilkokul ve ortaokullar gibi mevcut sistemin ekonomik ve siyasal ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırılırken sorunu TEOG sınavının kaldırılması ile sınırlandırmak mümkün değildir. TEOG’un kaldırılması ile birlikte ortaöğretimde ‘adrese dayalı kayıt’ sistemine geçileceğinin açıklanması, öğrencilerin imam hatiplere mecbur bırakılmasına neden olacaktır. Dolayısıyla sorun sadece TEOG’un kaldırılması değil, öğrencilerin zorunlu olarak imam hatiplere, imam hatiplere gitmek istemeyenlerin özel liselere yönlendirilmesidir’’ ifadelerine yer verdi.

 

SUÇÜSTÜ YAKALANDIĞININ KANITI

Milli Eğitim Bakanlığının 7. Sınıf Sosyal Bilgiler çalışma kitabında Yaşayan Demokrasi temasındaki ‘Basın özgürlüğü, yolsuzluk ve sansür’ vurgusundan rahatsız olması ve kendi hazırladığı kitaba sansür koyması aslında bir itirafın ve suçüstü yakalandığının kanıtıdır. Biz Eğitim Sen olarak çocuklarımızı sizin karanlığınıza teslim etmeyeceğimizi, her çocuk parasız, bilimsel, laik, anadilinde eğitim hakkına kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi beyan ederiz’’ diyerek açıklamasını tamamladı. Ahmet HAZER

#

22 Eyl 2017 - 11:42 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.