Eğitim-Sen’den gözaltı açıklaması

Eğitim Sen Kocaeli Üniversitesi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Artık ‘yeni Türkiye’de benzer baskıların artacağını biliyoruz. Bu baskıl...

Eğitim Sen Kocaeli Üniversitesi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Artık ‘yeni Türkiye’de benzer baskıların artacağını biliyoruz. Bu baskılara hiçbir zaman sessiz kalmayacağız” denildi.

 

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Mahalle halkının tepkisini çekmesine rağmen proje hakkında, 4 Aralık günü bir ÇED toplantısı yapılmış, toplantıda gergin dakikalar yaşanmıştı. Toplantı sırasında, yaşam alanlarına sahip çıkan insanlar ile Brisa yetkilileri ve ÇED raporu hazırlayan firmanın yetkilileri arasında çıkan gerilime polisin müdahale etmesiyle üç kişi gözaltına alınmıştı. Bu üç kişiden biri de Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü araştırma görevlisi Dr. Makbule Şiriner Önver idi. Yaklaşık iki saat gözaltında kalan Makbule hocamız daha sonra serbest bırakıldı.

 

MAHKUL ŞÜPHELİ

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, “Dr. Makbule Şiriner Önver’in çalışma alanı Kentleşme ve Çevre Sorunları adını taşır. Hocamız hem çalıştığı bilimsel alanın doğrudan konusu olan kentsel bir sorunla ilgilenmek için bilim insanı kimliğiyle hem de yaşam alanına sahip çıkan, bu kentte yaşayan bir kentli kimliğiyle ÇED toplantısında yerini almıştır. Dr. Makbule Şiriner Önver’in 4 Aralık günü yaşadığı gözaltı, aynı zamanda emniyet güçlerine geniş yetkiler veren ve "makul şüphe yasası" olarak bilinen yasa değişikliği sonrası "yeni Türkiye"de, benzer baskıların artacağını düşündüren bir olaydır. Bir kez daha, bu baskılara karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızı ve Dr. Makbule Şiriner Önver’in yanında olduğumuzu ve olacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

#

10 Ara 2014 - 14:04 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.