Ejderoğlu: Tekrar kandırılmak istemiyoruz

SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu yazılı bir basın açıklaması düzenleyerek iktidarı eleştirdi. Ayrıca Ejderoğlu 16 Nisan’da yapılacak referandum süreci il...

SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu yazılı bir basın açıklaması düzenleyerek iktidarı eleştirdi. Ayrıca Ejderoğlu 16 Nisan’da yapılacak referandum süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ejderoğlu açıklamasında, “Halkımıza başkanlık sistemi bütün dertlerden kurtulmanın ilacı olarak sunuluyor. Bu yanlış bir şeydir. Bugün başımızda olan sıkıntıların sebebi sistem değil. 15 yıldır iktidarda olanların yaptıkları yanlış uygulamalardır. Bu yanlış uygulamaların birincisi eğitim, aile ve ahlak gibi sosyal politikaların oluşturulmasında AB kıstaslarının esas alınmasıdır. AB, bugünkü AK Parti üst aklı tarafından bir medeniyet projesi olarak kabul edilmiştir. Hükümet, bütün sosyal konuları, Avrupa birliği kıstaslarına göre ele aldığından ve düzenlemeleri de buna göre yaptığından toplumda büyük bir manevi tahribata sebep olmuştur’’ ifadelerini kullandı.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇÖZÜM DEĞİL

Ejderoğlu açıklamasının devamında, “Bugün toplum olarak yaşadığımız sıkıntıların ikinci sebebi ise dış politikada ABD ve İsrail'in stratejik müttefik kabul edilmesidir. Suriye, PKK ve diğer dış politika meseleleri bu yanlış tercihin Sonucu olarak başımızı ağrıtan konular olmuştur. Son olarak ekonomide yaşanan bütün sıkıntıların temelinde ise tercih edilen faizci, liberal, kapitalist nizam bulunmaktadır. Bu nizam toplumun daha fazla borçlanmasını, ağır vergiler ile ezilmesini sağlamış, sanayileşmeyi ve üretimi baltalamıştır. Bu üç sıkıntının temelinde "başkanlık sistemi "olmayıp bu yanlış uygulamalar bulunmaktadır. Dolayısıyla iktidarın bu problemlere çözüm olarak Başkanlık Sistemi’ni reçete olarak sunması halkımızı kandırmaktan başka bir şey değildir. Biz halk olarak artık defaatle kandırılmaktan bıktık tekrar kandırılmak istemiyoruz. Bunun için de saadet partililer olarak halkımıza da seslenerek referandumda evet diyemeyeceğimizi ifade ettik” dedi.

 

İŞİ EHLİNE YANİ BİZE BIRAKIN

Ejderoğlu açıklamasının sonunda şunları belirtti: “Buradan iktidara seslenmek istiyorum: gerçekten problemlerimize çözüm bulmak istiyorsanız adil bir yönetime geçmeniz gerekir. Türkiye’nin kurtuluşu adil yönetim anlayışından geçer. Adil yönetim ancak doğru hak anlayışı ile mümkündür. Türkiye şekil değişiklikleri ile kurtulamaz, ancak zihniyet değişikliği ile kurtulur. Batı zihniyeti, Türkiye’ye uygun bir zihniyet değildir. Biz İslam ümmetinin evlatlarıyız. Bunun için kendi ruh kökümüze dönmekten başka çaremiz yoktur. Türkiye, adil düzeni tesis ederek örnek ve öncü ülke olmalıdır. Müslüman ülkeler ve ezilen ülkelerle adil düzen temeline dayanan yeni bir dünyanın kurulmasına gayret etmeli, hatta öncülük yapmalıdır. Bu gerçekleştiği takdirde hem Türkiye’de, hem diğer Müslüman ülkelerde, ezilen ve sömürülen tüm mazlum ülkelerde kalkınma çok daha büyük ve hızlı olacaktır. 15 yıldır iktidarda olanlar eğer bu önerilerimizi dikkate almayacaklarsa Bu milleti bu ülkeyi daha fazla zarara uğratmadan derhal işi ehline yani saadet partililere bırakmalıdırlar.” Serkan BORLAK

#

19 Mar 2017 - 13:31 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

hasan - Bak ejderoğlu yapılan yorumlar hep senin şahsınla ilgili,ne yaptın bilmiyorum ama belli ki insanların canını yakmışsın,refarandumla ilgili ise seni pek kaale alan olmamış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31
08

Ehil - Ehil mi hangi ehil bu siyasi manadı mı ? Mağdur ettiğin insanlar var. Unuttun mu unuttuysan hatırlatalım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31
07

kiracı - Haklısın ejderoğlu sana kanmayız kandırılmayız bir daha kandıramazsın dinç ve ardıçlı sokak referans oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31
06

okuyucu - Ejderoğlu, kandırılmak istemiyorsun ama senin kandırdığın insanlar ne olacak ??

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31
05

milli görüş - bak seeennn evetçiler ejderoğlundan umutluymuşlar demek ki.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31
04

milli görüş - aynen kandırılanlar tarafından kandırılmak istemiyoruz artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31
03

MAĞDUR İNSAN - Ya evet bizde işin ehlidir diye Ejderoğluna iş verdik. maalesef işler yarım kaldı. Diğer partilileri bilmem ama senin iş bilmez olduğun yarım bıraktığın işlerden belli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31
02

MAĞDUR - İşi ehline yani sana verildi de ne oldu adil olmak da kaçmak mı oluyor.Yarım kalan işler mağdur olan insanlar var.Siyaset konuşmakla olmaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31
01

MAĞDUR - Ejderoğlu, sizmisiniz işin ehli güldürme insanı.o zaman başladığın inşaatları neden yarım bırakıpta birçok insanı mağdur ederek kaçtın? Ama unutma keser döner sap döner gün gelir hesap döner

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 13:31