Ekim'de 20, Şubat'ta 30 bin öğretmen...

"28 bin öğretmenle bakanlığımızın ilişiği kesildi, 20 binin üzerinde öğretmeni açığa aldık" Gazetecilere açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yı...

"28 bin öğretmenle bakanlığımızın ilişiği kesildi, 20 binin üzerinde öğretmeni açığa aldık"

Gazetecilere açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlar sonucu Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 bin 163 öğretmenin bakanlıkla ilişiğinin kesildiğini belirterek "Yaklaşık 20 binin üzerinde de öğretmeni açığa aldık. Onlar hakkındaki incelemeler de devam ediyor. Toplamda 50 bine yakın. Ancak bizim norm fazlası 40 binin üzerinde öğretmenimiz vardı. Ne demek norm fazlası? Bizim öğretmenimiz fakat etkin olarak değerlendiremiyoruz. Dolayısıyla norm fazlası 41 bin öğretmenimizle birlikte geçen Şubat ayında aldığımız 30 bin öğretmenimiz vardı. Onlar da bu eğitim öğretim yılında başlayacaklar. Dolayısıyla ayrılanlardan fazla 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim programımıza dahil olacaklar. Ve bu arada 20 bin öğretmeni de Milli Eğitim camiasına kazandırmak için de mülakatlar, çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla 40 bin norm fazlası öğretmenimizi etkin kullanacağız. Şubatta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız. Ve 20 bin öğretmenimizi de ekim ayı içinde mülakatları tamamlanırsa göreve başlatacağız. İstiyoruz ki eğitimde en ufak bir sıkıntı olmadan bu dönemi atlatalım" şeklinde konuştu.

#

15 Eyl 2016 - 09:15 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.