• BIST 106.663
  • Altın 143,662
  • Dolar 3,5540
  • Euro 4,1354
  • Kocaeli : 30 °C
  • İstanbul : 33 °C
  • Sakarya : 30 °C

Ekmeğe zam sinyali!

Ekmeğe zam sinyali!
Son dönemlerde döviz kurundaki yükseliş ve sonrasında başta un olmak üzere malzeme fiyatlarına yapılan zamlar, fırıncıları ekmek fiyatını artırmaya yönlendirdi. Oda Başkanı Ali Sarı, yıl başına kadar fiyatları artırmayı planladıklarını söyledi.

İlimizdeki fırıncılar, son dönemde malzeme fiyatlarındaki artışlar sonrasında ekmeğe zam yapmaya hazırlanıyor. Konu hakkında açıklama yapan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, bu zamana kadar yapılan tüm zamlara direndiklerini belirterek, “Son dönemde bütün kalemlerimize zam yapıldı. Yılbaşına kadar biz de ekmek fiyatını artıracağız” dedi.

 

YENİ JİLETLER ALINACAK

Oda olarak üretimde hijyene büyük önem verdiklerini dile getiren Sarı, “Darıca’da yaşanan olayın bir daha tekrarlanmaması için bazı önlemlerimiz olacak. Fırınlarda kullanılan jiletlerle ilgili olarak proje ürettik. Hazırlanan yeni jiletler ekim ayının başından itibaren zorunlu hale gelecek. Tek kullanımlık bu jiletlerden 1.5 TL ücret alınacak” dedi.

 

“EKMEKSİZ DİYET OLMAZ”

Artan diyet uyarılarına da değinen Sarı, şöyle konuştu: “Ekmeğin yenmemesi gibi açıklamalar yapılıyor. Fakat şurası kesin ki, ekmeksiz diyet olmaz. Pervasızca yapılan bir öneri. Ekmeği yememek sağlıklı bir durum değil. Prof. Dr. Elvan Odabaş ‘Sağlıklı ve kalıcı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız ekmeksiz diyet olmaz’ diyor. Dr. Ender Saraç da ‘Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın’ diyor. Canan Karatay ise ekmeğin yenmemesinden yana. Bana göre her şey dozajında yenilmelidir. Ekmek faydalı bir yiyecektir” diye konuştu.

 

UNA ZAM GELDİ

Son dönemlerde yaşanan zamlar konusunda da konuşan Sarı, “Bu zamlar yüzünden fırıncılar zor durumda kaldı. Ekonomik bir daralma söz konusu. Geçen hafta una yüzde 10-15 oranında zam geldi. Türkiye’de fazla buğday var, fakat kaliteli değil. Un değirmenleri dışa bağımlı durumda. Firmalar dışarıdan aldığı için dolar üzerinden yapıyor. ayrıca işçi maliyetleri de yükseliyor. Tabi kalifiye eleman sorunu da yaşanıyor. Bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Oda olarak hiçbir şey yapamıyoruz. İş garantili kurs açtık, ancak katılım olmadı. Pişirici her yerde çalışabilir. Ücreti de 1500-2000 TL arasındadır” açıklamasında bulundu.

 

“ZAM ÇALIŞMASINA BAŞLADIK”

Merdiven altı fırınların da olduğunu ve bu durumun kendilerini zorladığını ifade eden Sarı, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekmek konusunda yaşanan zamlar sonrasında değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Uzun zamandır direniyoruz. Una gelen zam sonrasında biz de fiyatı artırmak için çalışma yapmaya başladık. Odun, poşet gibi bir çok kaleme zam geldi. Bundan dolayı zammı düşünmeye başladık. En geç yılbaşına doğru zam yapılır. Şu anda ekmek 1 TL’den satılıyor. Yapılacak olan değerlendirme sonrasında zamma karar vereceğiz” Serkan BORLAK

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
garip vatandaş
09 Eylül 2015 Çarşamba 15:57
15:57
az para kazanıyorsunuz ya insanlara vitaminsiz unlardan ne olduğu belli olmayan ekmekleri yediriyorsunuz envaye cesit hastalık hortladı bunların hesabını ALLAH sizden sorsun inş hakiki un kullan mıyorsunuz katkı katkı kimyasal yapılan ortamlar bi denetlense neler var ALLAH hak yiyenlerden hesap sorsun. geç kaldınız hemen yapın zamıda.
vatandaş
08 Eylül 2015 Salı 22:23
22:23
allah gözünüzü doyursun.karaosmanoğluna ziyafet çekmeye devam edin şöförler odasıyla beraber vatandaşa ödetin.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim