• BIST 89.385
  • Altın 145,846
  • Dolar 3,6324
  • Euro 3,8967
  • Kocaeli : 21 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • Sakarya : 21 °C

Ekmek, bebe bisküvisi gibi tahıl ürünleri yiyen çocuklarda çölyak hastalığı riski artıyor!

Ekmek, bebe bisküvisi gibi tahıl ürünleri yiyen çocuklarda çölyak hastalığı riski artıyor!
Glütene maruz kalan çocuklarda çölyak hastalığı riski artıyor.

Yeni bir çalışma iki yaşından önce glutenle beslenen çocuklarda çölyak hastalığı riskinin arttığını gösteriyor. Araştırmacılar riskin genetiğe bağlı olduğuna işaret ediyor ve genetik yatkınlığı olan bazı çocuklarda neden hastalığın geliştiğinin ana nedenlerinden birini bulduklarını belirtiyorlar. Görünen o ki aldığı gluten miktarı çocukta hastalığın gelişmesi üzerinde etkili.

 

Klinik Gastroentoroloji ve Hepatoloji dergisinde yayınlanan bu çalışmaya göre genetik risk faktörü olan çocuklarda erken yaşta glutene maruz kalmanın denetlenmesi gerekiyor. Aynı zamanda çocuk beslenmesi konusu ele alınırken bu faktörün de göz önüne alınması gerekir.

 

Özet çeviri: Nurçin Çağlar

Sağlıklı Yaşıyoruz

Kaynak: http://www.emaxhealth.com/12410/celiac-disease-risk-rises-infants-exposed-gluten

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim