EKMEKTE KEPEK ARTIYOR TUZ AZALIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin ekmek üreticisi ve satıcılarına bildirerek gerekli açıklamalarda...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin ekmek üreticisi ve satıcılarına bildirerek gerekli açıklamalarda bulundu. 1 Temmuz'da uygulanacak yeni uygulama ile ekmeklerdeki tuz oranı azalacak, kepek oranı fazla olan un kullanılmaya başlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı ile Kocaeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve ilçe Belediyeleri ile birlikte kent genelindeki ekmek üreticisi ve satıcıları denetledi. Sağlıklı gıdaya ulaşmak için yapılan denetimlerde 4 Ocak tarih ve 28163 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yeni ekmek tebliği konusunda işletmeler bilgilendirildi.

Ekipler yeni tebliğ ile işyeri sahiplerine ekmek ve ekmek çeşitlerinde ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin üretim, depolama, dağıtım ve satış aşamalarının taşıması gereken kurallar konusunda da bir düzenleme getirdiğini belirtti. Ekipler ekmek tebliğinin uygulanacağı tarih olan 1 Temmuz'dan itibaren ambalajsız olarak satış noktalarına getirilen ekmek kasalarının açıkta kalmayacak,

zemin ve dış ortamla teması engellenmiş bir şekilde palet üzerinde muhafaza edileceğini aktardı.

Bundan böyle ekmek ve ekmek çeşitlerinde daha önce kullanılan tip 550 un'un yerine kepek oranı fazla olan tip 650 unun kullanılacağını aktaran Büyükşehir yetkilileri ayrıca tuz oranın da düşürüleceğini ifade ettiler. Yetkililer yeni düzenlemeye göre ekmeğin kuru maddesindeki tuz miktarı en fazla yüzde bir buçuk olacağını aktardı.

Artık bakkal ve marketlerde ekmek dolabından ekmek alma devri kapandığını da hatırlatan yetkililer ekmek ve ekmek çeşitleri alıcının el değmesini önleyecek şekilde satıcı kontrolünde uygun bir ambalaj malzemesine sarılarak ya da içine koyularak alıcıya verilmesini gerektiğini aktardı. Yetkililer ayrıca ekmek dolapları ve tezgahları bakkal, market ve büfe önlerinden kaldırılarak, kapalı bir ortama koyulacağını kasap, manav ve pazar gibi yerlerde ekmek ve emek çeşitlerinin piyasaya arzının yasaklandığını belirtti. Öte yandan ekmek ve ekmek çeşitleri satışı yapan yerler tam buğday ekmeği ile tam buğday unlu ekmek ve kepekli ekmek çeşitlerinden en az birini de bulundurmak zorunda olunduğu açıklandı.

#

05 Haz 2012 - 11:31 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.