Elektriğin çarptığı Odabaş Civelek’e verdi veriştirdi!

Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Bahri Odabaş’ı Sedaş tarafından AKP İl binası girişinde açık bırakılan panoları kimseye zarar vermesin diye kapatmaya çalışırken elektrik çarpmıştı. Elleri yanan Odabaş, Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken trafosu patlayan AKP’nin il ve ilçe teşkilatlarının bulunduğu Haldızlar İş Merkezi elektriksiz kalmıştı.

**

Önceki akşam saatlerinde gönderdiği yazılı açıklama ile 6 saatlik müşahededen çıktığını belirten Bahri Odabaş; sağlık durumunun iyi olduğunu, ellerinde oluşan yanıklar için tedavi görmeye devam edeceğini ve Sedaş'ı dava edeceğini bildirdi.

**

Odabaş ayrıca, bir haber sitesinde yayınlanan ve AKP il binasında elektrik kesilmesi üzerine yorum yapan AKP İl Başkanı Mahmut Civelek'in isim vermeden, “Bu iş merkezinde iş yeri bulunmayan, üstüne vazife oymayan bir işle uğraşan bir kişinin sebep olduğu olay” yorumuna da sert çıktı.

 **

Odabaş'ın ilk açıklaması şu şekilde:

"Allah'a şükür 6 saatlik müşahededen sonra acilden çıktım. Ellerimin yanık tedavisi devam edecek. Sorumluluğunu üstlendiğim insanların tehlike yaşamaması için tereddüt etmeden risk alarak Sedaş'ın açık bıraktığı 3 panonun ikisinin kapağını kapattım, üçüncüsünün kabloları ve şalteri dışarıya sarkık ve bir bölümü sökük olduğu için panonun içine sokup kapağı kapatmaya çalışırken bomba gibi patlama oldu.

Sedaş'a sık sık yaptığı bu ihmaller nedeni ile avukatıma talimat verdim yasal işlemler başlatıldı gerekli ceza ve tazminat davaları açılacak.

**


ODABAŞ’IN CİVELEK’E CEVABI

Biz insanlardan aldığımız görev ve yetkiyi böyle canımızı ortaya koyarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıp ölümle burun buruna gelmişken kendisi için de hayatını tehlikeye atan bir insana iktidar partisinin il başkanı Sayın Mahmut Civelek'in yaptığı yorumu aklımın almayacağı bir şekilde öğrenmiş bulunuyorum.

**

Bir insana yakışmayan bu talihsiz yorumları insanların takdirine bırakıyorum, kendisine de insanlıktan nasibini almasını diliyorum”

 

Civelek’in sözlerinden dolayı “uyku tutmadı” diyen Odabaş, yanıklar içinde kalan ve sarılı olan ellerinden kullanabildiği tek parmağı ile yazdığı bir kınama mailini Civelek’e ve gazetelere gönderdi.

**

İşte acılar içinde kalan Odabaş’ın Civelek’e isyan ettiği yazı:

“Sayın Mahmut Başkan, gecenin saat 03.47’sinde bu e-maili sadece kullanabildiğim sol elimin bir parmağı ile yazıyorum. Uyku tutmadı çünkü şu an öbür hayatta olabilirdim, ayrıca o vicdandan uzak yorumunuz (ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN KİŞİ, O BİNADA BÜROSU OLMAYAN, ELEKTRİK KESİNTİSİNE NEDEN OLDU) (herkese olduğu gibi o binadan ayrılırken size de yöneticiliği almanızı teklif ettim. Hiç biriniz para getirmeyip ağır sorumluluk getiren bu işi almadığınız için, sizi yolda bırakmamak için kabul ettim.

**

Sizin gibilerin yaptığı gibi biz, insanlardan aldığımız görev ve yetkiyi kişisel rant ve çıkar için değil, hayatımız pahasına o insanları tehlikelerden korumak için kullanırız, aramızdaki fark bu.

Sayın başkan bu beyanatınız yanlış ise tekzip etmeye, doğru ise özür dilemeye veya vicdan sahibi olmaya davet ediyorum.

Ben gayet rahatım, ne hakka ve ne de halka karşı yüzümü kara çıkaracak bir iş yapmamaya çalışıyorum, daha bir kaç gün önce torununuzdan dolayı sizi tebrik edip sevincini paylaşan (bir kaç ay önce aynı duyguyu yaşadığım zaman tebrik etmediğiniz halde!)bir kişiye bu kininiz niye? Değil bir Müslüman’a bir insana bile yakışmıyor!”

**

Civelek Odabaş’ı kızgın…

Zira Bahri Odabaş, 480 bin lira borcu olan AKP İl ve İzmit İlçe Başkanlıklarının tabelalarını indirecek olmasıyla gündeme gelmişti…

Bahri Odabaş’a geçmiş olsun diyoruz… 

 

Ufuk Ceylan sualtı fotoğrafları çekti

Engelli Serbest dalış şampiyonu ve rekortmeni Ufuk Koçak önceki gün Değirmendere Su Altı Topluluğu (DESSAT)’ta 90’ın üzerinde ödüle sahip, su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan’ın da katılımıyla sualtı fotoğrafı çekimi yaptı. Kocak, “Bu çekimin amacı Antalya’dan başlayıp Fethiye’de son bulacak olan 3 aylık yürüyüş projem için hazırlık niteliğinde oldu ”dedi. Sualtı, bambaşka bir dünya olsa gerek.

 

Nermin Demirkol dergide yer aldı

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol şu sıralar çok mutlu. Zira Demirkol, Mayıs ayında yapılan 4. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu’nun Türk Seramik Federasyonu Bilim, Sanat, Teknik ve Endüstri Dergisi’nde yer alma başarısını gösterdi. Nermin Hanım’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Kaldırıma park cezasız kalmıyor

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, tüm uyarılara rağmen yaya kaldırımlarına, yaya geçitlerine, bisiklet yollarına park eden araç sürücülerine Kabahatler Kanunu’na istinaden ceza kesildiğini söylediler. Yetkililer, bir ay içinde yasak yerlere park eden 56 araç sürücüne toplam 5094 lira para cezası kesildiğini belirttiler.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler