Ellerinde alkol şişesi olanlar AKP’lilere nasıl siper oldu?

15 Temmuz 2016 akşamı, Türkiye sırat köprüsünden geçti…

Asker kılığına girmiş Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ), darbe girişiminde bulundu…

Türk halkının duyarlığı ve vatanseverliği sayesinde darbe püskürtüldü…

Darbe girişimi püskürtüldükten sonraki gelişmeler çok olumlu…

Bir yandan Devlet içindeki FETÖ’cüler temizlenirken, bir yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve muhalefet parti liderlerinin açıklamaları, toplumda birlik ve beraberliği sağladı…

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında da AKP’lilerin söylemleri değişti…

Daha uzlaşmacı bir tavır içine girdi…

Bu oldukça sevindirici…

**

AKP İl Başkanı Selim Temurci önceki gün Hürriyet gazetesine bir röportaj verdi…

15 Temmuz darbe gecesini anlattı…

AKP’li Temurci’nin verdiği röportajın bir bölümü şöyleydi; 

 

"23.15 civarı, askerlerin geldiği bilgisi verildi. Binadaki arkadaşlarımızın benim bulunduğum 4’üncü kata çıkmalarını istedim. 4-5 yönetim kurulu üyesi, çaycısı temizlikçisi toplam 15 kişi civarındaydık. Dışarıda da 15-20 kişilik çevik kuvvet ekibi vardı. İlk bilgiler askerler zırhlı araçlarıyla 200 kişi falandı. Sonra 70-80 kişi olduğunu öğrendik. Asker gelince çevik kuvvet kendi aracına bindi. Herhangi bir çatışma olmadı. Biz ‘Ya gelin ya meydanlara inin’ demiştik. Daha önce böyle pratiğimiz yok. Üyeler bunu bilmiyor. Haliç civarında oturanlar, piknik yapanlar, hatta alkol şişesi elinde bizi savunmaya gelen insanlar vardı.”

**

AKP’li Temurci’nin şu cümlesi çok önemli; “Haliç civarında oturanlar, piknik yapanlar, hatta alkol şişesi elinde bizi savunmaya gelen insanlar vardı”

AKP’liler yıllarca alkole karşıydı…

Alkol alanları dışladı…

Hoşgörülü olmadı…

İster alkol alsın, ister almasın, söz konusu vatan ise, gerisi teferruat…

Söz konusu vatan ise herkes canını vermeye hazır…

Bunu darbe gecesinde gördük…

Zaten AKP’li Temurci de bunu net bir şekilde ifade etti… 

**

AKP İl Başkanı Selim Temurci’nin bu söylemlerinden sonra AKP hükümeti, umarız alkol alanlara karşı biraz daha hoşgörülü olur…

Örneğin alkol satışlarını gece 22.00’den 24.00’e çekebilir…

Alkollü restoranların açılmalarına izin verir…

Bu sayede alkol alanlar dağlarda daha az cirit atar…

 

 

Sabriye Yağcıoğlu’nun mevlidi bu gece Yenicuma’da

Gazetemiz Spor Müdürü Hakan Yağcıoğlu’nun annesi Sabriye Yağcıoğlu geçtiğimiz ay vefat etmişti. Merhumenin cenazesi Yenu Cuma Camii’nden Bağçeşme’ye defnedilmişti. Yağcıoğlu için bu gece saat 21.20’de çocukları Hakan Yağcıoğlu, Aytaç Şenyıl ve Ayça Küpçüoğlu tarafından mevlit okutulacak. Yağcıoğlu ailesi tüm vatandaşları mevlide davet etti.

 

 

Kardelen Parkı’na yeraltı  çöp konteynırı istiyorlar

Gazetemize mail atan okurumuz, çöp sıkıntısını dile getirdi. “Artık bizim de çöp bidonumuz  olsun” diyen okurumuz şu istekte bulundu; Kadıköy Mahallesi Taşer Sokak’ta  çöp kovası neden yok?  Çöpçüler  buraya neden uğramaz. Çöpçüler hep ana caddelerde esnafın dükkanının önünü temizlesin, ara sokaklar dursun olur mu böyle? Hatta yer altında olsun ki köpekler müdahale edemesin.  Vatandaş çöpünü uzak diye  ana caddeye çıkarmıyor,  bina köşelerine ve parklara bırakıyor. Bu da insan sağlığına  ve çevre kirliliğine yol açmaktadır.  Onun için sayın  doktor başkanımız İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’dan isteğimiz Kardelen Parkı önüne yeraltı çöp konteynırı istiyoruz.” Okurumuzun isteğini belediye yetkililerine duyurduk. Bakalım belediye bu sorunu çözecek mi?

 

Nevzat İspirli açığa alındı 

2008-2014 yılları arasında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Nevzat İspirli, daha sonra Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmıştı. İspirli bu göreve gitmek istemedi. Bunun üzerine Ankara’da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kadrosunda yer aldı. İspirli, önceki gün FETÖ/PYD operasyonu kapsamında açığa alındı.

 

 

İzmit Kent Konut 5. Etap’ı kediler bastı

İzmit Kent Konut 5. Etap sakinleri şu sıralar kedilerden şikayetçi… Kediler site sakinlerine aman vermiyor. Sitenin içerisinde çok fazla kedi olduğunu ve bu kedilerin yavruladığını da söyleyen site sakinleri, İzmit Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Kedilerin apartmanların içine kadar girdiğini belirten site sakinleri, “Kapımızı, penceremizi açamaz hale geldik” diyorlar.  Özellikle birinci katta oturanların şikayeti daha büyük… 

 

 

 

Kaymakam Çiçek  AA’nin kitabını inceledi

Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını inceledi. Kaymakam Çiçek kitapla ilgili, “Milletimizde nasıl bir Fatih'in torunu olduğunu tankların önüne yatarak, bomba atan uçakların altına koşarak, helikopterden atılan mermilere göğsünü siper ederek göstermiştir. AA inşallah bir daha böyle ikinci bir kitap basmak zorunda kalmaz. Tarihe not düşülmüş, güzel hazırlanmış bir eser AA'ya teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı. Kitap elime geçerse, ben de incelemek isterim.

 

 

Şişecam,  şehitleri  unutmadı

15 Temmuz 2016 akşamı başta demokrasimiz olmak üzere Cumhuriyetimizin temel değerlerine karşı gerçekleştirilen silahlı darbe girişimi vatandaşların desteğiyle püskürtülmüştü. Asker kılığına giren FETÖ’cüler, vatandaşlarımızı şehit etmişti. Başbakanlık, şehitler için yardım kampanyası başlattı. Şişecam Topluluğu, toplam 2 milyon lira bağış yapma kararı aldı. Bu duyarlı davranışından dolayı Şişecam Topluluğu’nu tebrik ediyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler