Elvan, sanayi üretimi verilerini değerlendirdi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin iyi yolda olduğunu ve birçok göstergede son yılların en iyi rakamlarına ulaşıldığını belirterek, "Sa...

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin iyi yolda olduğunu ve birçok göstergede son yılların en iyi rakamlarına ulaşıldığını belirterek, "Sanayi üretiminde ortaya çıkan rakamlar Türkiye ekonomisinin güçlü bir şekilde büyümesini sürdüreceğine işaret etmektedir." ifadesini kullandı. Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi. Elvan, ortaya çıkan rakamın Türkiye ekonomisinde işlerin yolunda gittiğinin, sanayide çarkların hızla döndüğünün önemli bir göstergesi olduğuna dikkati çekti.

 

TÜKETİM MALI ÜRETİMİ

Elvan şunları kaydetti: "Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artışlar yüzde 28,4 ile dayanıklı tüketim malı üretimi ve yüzde 24,1 ile sermaye malı üretiminde gözlenmiştir. Sermaye malı üretiminin sanayi üretimi büyümesine katkısı 4,4 puan olarak gerçekleşmiştir. Sermaye malı üretimindeki bu artış, yatırımlardaki canlanmanın önemli bir işaretidir. İmalat sanayisinde üretim temmuz ayında yıllık bazda yüzde 16 artmıştır. Söz konusu artışta yüzde 31,7 ile mobilya, yüzde 20,2 ile motorlu kara taşıtları ve yüzde 19,3 ile kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı önemli rol oynamıştır. Ekonomimiz iyi yoldadır. Birçok göstergede son yılların en iyi rakamlarına ulaşılmıştır. Sanayi üretiminde ortaya çıkan rakamlar Türkiye ekonomisinin güçlü bir şekilde büyümesini sürdüreceğine işaret etmektedir."

#

09 Eyl 2017 - 13:39 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.