Emek Partisi'nden grev yasağına tepki

Açıklamada konuşan Erkan, AKP hükümetinin işçilerin grev hakkını ellerinden aldığını dile getirerek, “Kristal-İş Sendikası’nın anlaşma sağlanamayan Şi...

Açıklamada konuşan Erkan, AKP hükümetinin işçilerin grev hakkını ellerinden aldığını dile getirerek, “Kristal-İş Sendikası’nın anlaşma sağlanamayan Şişecam grubuna bağlı işyerlerinde grev kararı aldı. Fakat Bakanlar Kurulu kararı ile grev yasaklandı” dedi.

 

'AKP 13 GREV YASAKLADI'

AKP döneminde ertelenen grev sayısının 13’e çıktığını dile getiren Erkan, “Bu işten en çok nasibini alanlar Şişecam grubuna bağlı işyerlerinde çalışan işçiler oldu. AKP hükümetleri son 15 yılda cam patronlarına hep can simidi oldu. Bu fabrikalardan biri de ilimizde, Gebze’de bulunuyor. Burada patron düşük ücret dayatması yapıyor. Grev de bu yüzden üzerine 24 Mayıs tarihinde greve çıkma kararı almıştı. Bu karar hükümetin karşı hamlesi ile ertelendi” diye konuştu. Selin BECER

#

22 May 2017 - 17:11 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.