Emine Öçgüder Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı

Derince Yenikent’te bulunan Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Okulda ya...

Derince Yenikent’te bulunan Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Okulda yapılan açılış programına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Okul Müdürü Jale Şahin, çevre okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

25 BİLİMSEL ÇALIŞMA SERGİLENDİ

Okul öğretmenlerinden Mehmet Akif Korkmaz ve Gülçin Çimen koordinatörlüğünde öğrenciler 25 farklı bilimsel çalışma sergiledi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okuması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan  proje koordinatörü Mehmet Akif Korkmaz projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 

“TEMEL GAYE ÖĞRENCİLERİ BİLİMLE BULUŞTURMAK”

Okul Müdürü Jale Şahin, “Bilim fuarlarının temel gayesi öğrencilerin bilimle buluşması ve bilime ilgi duymasını sağlamaktır. Bilim fuarları genç beyinlerin biliminin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile icat yeteneğinin birleşmesidir” dedi.

 

132 OKUL BAŞVURDU

Bu eğitim öğretim yılında TÜBİTAK 4006 bilim fuarına ilimizden 132 okulun başvuruda bulunduğu öğrenildi. Açılıştan sonra bilim fuarı gezildi. Protokol çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Hologram ve alev gösterisi de sergilendi.  Okuldaki bilim fuarı 11-12-13 Mayıs günleri saat 10.30 ile 17.00 saatleri arasında gezilebilecek. Ayrıca fuar günlerinde gruplar halinde hologram ve alev gösterileri olacak. 

#

15 May 2016 - 11:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.