Emniyet müdürlerinin terfi hakları geri verildi

Kadrosuzluk bahane edilerek terfi alamayan 10 emniyet müdürü ve 2 emniyet amiri, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı ile bir üst rütbeye terfi etti....

Kadrosuzluk bahane edilerek terfi alamayan 10 emniyet müdürü ve 2 emniyet amiri, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı ile bir üst rütbeye terfi etti.

 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından her sene Haziran ayında düzenlenen polis terfi töreni geçtiğimiz sene düzenlenmemiş ve bir üst rütbeye terfi etmesi gereken emniyet mensupları da terfi alamamıştı. Bir üst rütbeye terfi etmeyi bekleyen 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri ‘Size terfi yok’ açıklamasıyla karşılaşırken, terfi ettirilmeyen polislere Emniyet Genel Müdürlüğü elindeki mevcut kadroları Maliye Bakanlığı’na iade edip kadrosuzluk gerekçesini bahane olarak göstermişti. Bunun üzerine Türkiye genelinde terfi edemeyen 2 bin 220 polis, idare mahkemeleri ve Danıştay’a dava açtı.


DANIŞTAY’A DAVA AÇTILAR
Danıştay 12. Daire’ye açılan davalarda kazanılmış tüm özlük haklarını geri istedi. Başbakanlık kurumunun savunmasında personel sayısının çok fazla olduğu, ihtiyaç duyulmayan rütbelerde aşırı yığılmaların olduğunu savundu. Emniyet Genel Müdürlüğü ise bozulan personel piramidinin hizmet gereklerine uygun hale getirilmesi amacıyla bir kısım personelin terfi ettirilmediğini belirtti. Danıştay, 12. Daire başbakanlığın verdiği savunmayı tutarsız bularak hangi rütbedeki kaç personele ihtiyaç olunduğu, ne kadar personel fazlalığı bulunduğu, bu ihtiyaç ve fazlalığın nasıl hesaplandığı, personel fazlalığının giderilmesi için ne gibi planlama ve çalışmalar yapıldığı somut bilgi ve belgelerle ortaya konulmadığını belirtti.


KARAR BÜTÜN EMNİYETİ ETKİLEDİ
Danıştay, davacı emniyet müdürlerinin bir üst rütbeye terfi ettirilmemesine kıdem ve liyakat bakımından hukuka ve mevzuat uyarlılık bulamadı. 2014 yılı Yüksek Değerlendirme Kurulu Kararı yürütmeyi durdurma kararı verildi. Böylece Türkiye genelinde terfi ettirilmeyen 653 3. sınıf emniyet müdürü, 808 4. Sınıf emniyet müdürü ve 759 emniyet amirinden Danıştay’a dava açanların çoğunluğu alınan yürütmeyi durdurma kararıyla bu ay içerisinde bir üst rütbeye terfi ettirildi. İlimizde de bir üst rütbeye terfi ettirilmeyen 12 emniyet müdürü ve amiri terfi etti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Cabir Yeşiltaş ve Zeynettin Sağlam 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne; Coşar Özler,  Hakan Yağmur, Uğur Eldemir, Ercan Özkan, Ahmet Şahin, Mithat Aynacı, Turan Şahin ve Mehmet Şahan 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne, Yusuf Kün ve Necmi Uçar ise 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi etti. Nuri AKÇAHARMAN

#

26 Nis 2015 - 18:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.