Emniyet Pasaport şubesi

Emniyet Müdürlüğü teknolojiden en iyi istifade eden kurumlarımızdan biridir. Eskiden pasaport almak için hem uzun süre bekliyor hem de git gel durumunda kalınıyordu. Şimdi ise müracaat ettikten en geç üç dört gün içinde postacı verdiğiniz adrese getirip teslim ediyor. Pasaport almaya gidenlerden duymuştum burada sıcak ilgi ve alaka gösterdiklerini. Çarşamba günü silah ruhsat şubesine, Perşembe günü pasaport şubesine gittim. Gidip gelenlerin anlattıklarının doğru olduğunu bizzat gördüm. Personeli ciddiyetlerinin yanında güler yüz ve sıcak ilgileri beni de duygulandırdı. Şube Müdürleri Süleyman Kaçmaz, Komiser Yardımcısı Mehmet Demir Beyler de ve benim pasaport işlemlerini yapan Nalân Güncan  Hanıma teşekkür edip kutluyorum. Nalân Hanım duyduğuma göre öğretmen arkadaşlarımızın kızı imiş. Silah ruhsat şubesinde genç polis Halil Beye de aynı duygularla teşekkür ediyorum.

 

 SEKAPARK KÜLTÜR ALANI Büyükşehir Belediyemizin özenle planlayıp düzenlediği Sekapark gittikçe herkesin ilgi odağı olup ziyaretçi sayısı git gide artmaktadır. Birbiri ardına açılan Kültür Evleri arasında sevgi, saygı ve paylaşım alnında samimi bir dostluk oluştu. Her Kültür Evi önceden hazırladıkları programlara göre bir çok etkinlik yapmaktalar. Ramazan ayı münasebeti ile iftar yemekleri veriyorlar. KUZEY KAFKAS KÜLTÜR EVİ  Başkanı Sami Korkut ve Yönetim Kurulu 2 Temmuz günü iftar yemeği verdiler. BALKAN KÜLTÜR EVİ Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu ve yönetim kurulu çevre illerden de diğer derneklerin katılımı ile bin kişilik bir iftar yemeği verdiler. GAZİ VE MUHARİPLER EVİ Başkanı Yunus Coşkun ve yönetim kurulu bugün bir iftar yemeği veriyorlar. İftara bütün Kültür Evleri katılıyor.

 

 KOMŞUMUZ BULGARİSTAN Bulgaristan ekonomik sıkıntı içindedir. Bu nedenle bir türlü alt yapısını tamamlayamıyor. Dört yıldır yol yapımı devam ediyor. Ama bir türlü bir arpa boyu ilerleme gösteremiyor. Bulgaristan’da birçok yerde Türk firmaları değişik alanlarda faaliyet gösteriyor. Özellikle konfeksiyon alanında yoğunlaşma var. Yollarda TIR ların ekseriyeti Türk plakalıdır. İstanbul plakalı arabaları her yerde görebilirsiniz. Bulgaristan’da binlerce aile reisi ve gençler Avrupa Birliği ülkelerinde çeşitli işlerde çalışıyor. Her şehirde, her yerde Türkçe konuşan Türk ile karşılaşıyorsunuz. Kapıkule ‘de ve Bulgar tarafında TIR lar özellikle Bulgar gümrüğü ve polisinin işi özellikle ağırdan aldıkları söyleniyor. Burada Türkiye’den giden binlerce genç çeşitli üniversitelerde okuyorlar. Burada yabancılık çekmiyorsunuz. Hızla Türk nüfusu artıyor. Yatırım için önemli bir yer. Bizim paramızla yüz liraya karşılık 64 Leva alabiliyorsunuz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler