En büyük hedefi: Mali Müşavirlerler

Dünyayı etkisi altına alan WannaCry virüsü ile ilgili merak edilenleri anlatan Dönence Bilişim Güvenlik Hizmetlerinin sahibi Bilal Çoban, “Windows işl...

Dünyayı etkisi altına alan WannaCry virüsü ile ilgili merak edilenleri anlatan Dönence Bilişim Güvenlik Hizmetlerinin sahibi Bilal Çoban, “Windows işletim sistemi kullanan kullanıcıların bilgisayarlarına bulaşan ve Windows içindeki bazı açıklardan yararlanarak bilgisayarları neredeyse devre dışı bırakan virüs, kısa süre içinde kontrolü ele geçiriyor. Format atmanın bile işe yaramadığı WanaCryptor 2.0 virüsü, bilgisayarını ele geçirdiği kullanıcılardan Bitcoin ile fidye istiyor. Kocaeli ülke ekonomisine yön veren bir şehir. Biz müşterilerimize ve Kocaeli’nin genellerine virüs ile ilgili bilgiler gönderdik. Bir virüs gönderiliyor ve ofis programları şifreleniyor. Bu şifreyi kırmak için de sizden para talep ediyorlar” diye konuştu.

 

ANTİVÜRÜS PROGRAMLARI ÇARESİZ

Özellikle WannaCry virüsünün mali müşavir ve kurumların muhasebelerine gönderildiğini söyleyen Çoban, “Biz WannaCry virüsüne özel bir yazılım geliştirdik. Ancak teknolojinin gelişmesiyle özel yazım çözümleri ürettikçe hackerler da bu virüsleri geliştiriyor. Biz müşterilerimize virüs bulaşmadan bir şeyler yapalım istiyoruz. Virüs bulaştıktan sonra geç kalınmış olabilir. Dünyaca ünlü şirketlerin üretimlerinin durmasına neden oluyor. Maddi anlamda büyük zararlar oluşabilir. Virüsün dünyada bu kadar yankı uyandırmasının en önemli sebeplerinden biri de Antivirüs programlarını çaresiz bırakıp bilgisayara sızarken adeta karda yürüyüp izini belli etmemesi” dedi. Selin BECER

#

05 Ağu 2017 - 10:18 Kocaeli- Teknoloji

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.