“En büyük projemiz mevcut yönetimi değiştirmek”

    Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, dün gazetemizi ziyaret etti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan başkan adayı Aydın, “...

 

 

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, dün gazetemizi ziyaret etti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan başkan adayı Aydın, “Kaybedeceğimiz seçime girmeyiz” diyerek vaatlerini sıraladı. En büyük vaatlerinin mevcut yönetimi devirmek olduğunu söyleyen Aydın, “Bugün Kocaeli’ye hakim olan sığ, vizyonsuz ve beceriksiz yönetimi değiştirmekten daha büyük bir proje olamaz. Dediğim dedik, çaldığım düdük anlayışı ve zihniyeti, millete tepeden bakan küçük dağları ben yarattım anlayışını değiştirmekten başka büyük proje olamaz” dedi.

 

YEREL SEÇİM ATMOSFERİ YOK

Gazetemize çok özel açıklamalarda bulunan Birol Aydın, ifadelerinde şu sözlere yer verdi: “Hiçbir yerde yerel seçim atmosferi yok. Her taraf genel seçim konseptinde. Bu durum şehirler acısından hiç iyi değil. Seçimin yerele taşınması gerekiyor. Bunu da SP olarak biz yapacağız. Herkes günü kurtarmanın sevdasında. Kocaeli, Türkiye’den ayrı bir yerde. Sanayi burada, Karadeniz, Marmara burada, Sapanca Gölü, dağımız burada. İnsan potansiyeli açısından Türkiye’nin 15 yıl önünde giden bir sosyal yapı oluşmuş. Türkiye’ye çok şey veriyoruz, ama Kocaeli bir katma değer elde edemiyor.”

 

MARKA ŞEHİR OLAMADIK
Tarihten Almanya ve Japonya örneklerini veren Birol Aydın, “İki ülke de adeta küllerinden yeniden doğmuştur. Biz ise bu kadar imkanla, bu kadar bütçe, potansiyel ve dinamik yapı ile bir türlü hedefe yürüyemiyoruz. Yerel aktörlerimiz şehre bir şey katamadı. İnsanları mutlu edecek vizyon ve mega projeler yapılabilirdi. Kocaeli deyince insanların zihnine bir ulaşım merkezi, sanayi ve İzmit’in pişmaniyesi geliyor. Bir şey çağrıştırmıyor. Bu kadar potansiyel nasıl Kocaelilileri dönmüyor, bunu anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

 

KENT DEĞER KAZANACAK

Kendilerinden sürekli projelerinin sorulduğunu söyleyen Aydın, şöyle devam etti: “Proje bir şey değildir. Hayata, insana şehre tabiata, denize bakışınız nedir, budur önemli olan. Kandıra’ya, Karadeniz’e, Eşme’ye nasıl bakıyorsunuz, önemli olan budur. Yarımca’mızın kirazı, Eşme’nin ayvası ne oldu? Buraya kimlik katan unsurların geleceğini sağlamak en önemli projedir. Bundan başka elbette projelerimiz var, ancak bende en önemli konu budur.”

 

VİZYONSUZ YÖNETİM

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonsuz isimlerce yönetildiğini dile getiren Aydın, “Bugün Kocaeli’ye hakim olan sığ, vizyonsuz ve beceriksiz bir yönetim var. Zaten bu yönetimi değiştirmekten daha büyük bir proje olamaz. Dediğim dedik çaldığım düdük anlayışının sahipleri, millete tepeden bakan anlayışı değiştirmekten başka büyük proje olamaz. Dünkü kabullerini bu gün reddeden, dün reddettiklerini bugün prensip haline getiren anlayışı değiştirmekten daha büyük projemiz olmayacak” dedi.

 

GOOGLE’A BAKSINLAR

Bu anlayışın değişmesi ile kentin büyük mesafeler kat edeceğini söyleyen Aydın, “1.5 milyarı aşkın bütçe var. Google vaatlerini bizlere gösteriyor zaten. Yol, kaldırım, battı-çıktı yapmak hizmet midir? Kocaeli’nde Büyükşehir’i yönetmek şu anda SP kadroları için çok kolaydır. İnsanlar Kocaeli’nde yaşamaktan gurur duymalı. İnsanların huzuruna katkı sağlayamıyorsanız başarısızsınız demektir” diye konuştu.

 

DERTLİ İNSAN TOPLULUĞU

İnsanların yüzlerinin gülmediğini dile getiren Birol Aydın, ifadelerinde şu sözlere yer verdi: “İnsanların cepleri boş. Mutsuzlar ve yüzleri gülmüyor. Kocaeli’nde insanları huzurlandıracak hizmetlerin yapılabileceği bir yer. Gerekli imkan burada var. Fakat bunu değerlendirememek beceriksizliktir. Ne kadar sorun olursa olsun 5 yılda bunlar çözülebilirdi. Ulaşım sorunu hala duruyor. Bir master planı yapılamamış. Turizmde de aynı durum var. Kartepe’den Kocaelililer olarak faydalanamıyoruz. Denizimiz var, bundan da yararlanamıyoruz.”

 

SPORDAN ANLADIKLARI ÜÇBEŞ DEMİR

Kocaeli’nin spor tesisleri anlamında büyük ihtiyaçlarının bulunduğunu söyleyen Aydın, “Kocaeli’nde 15-20 bin kişilik bin spor salonumuz, olimpik yüzme havuzumuz yok. Yani bunlar sporu, parklara kıyılara köşelere koydukları demirden ibaret zannediyorlar. Eşofmanlarıyla yürüyüş yolunda fotoğraf çektirmeyi zannediyorlar. Kalkınmayı, yoldaki arabalarla, evdeki beyaz eşyayla, cep telefonlarıyla LCD televizyonlarla AVM’lerle ölçüyorlar. Kalkınma bu değildir. Kalkınma irfandır, sanattır, estetiktir, musikidir. Bu yoksa kalkınmıyorsunuz demektir. Ülke olarak kalkınmaktan bahsediyorsak sanayidir, teknolojidir” açıklamasında bulundu.

 

SON 10 YIL KAYIP

Son 5-10 yılın Türkiye ve Kocaeli için bir kayıp olduğunu da sözlerine ekleyen SP’li Birol Aydın, “Bu abartı olmaz. Kocaeli’ndeki adaylarında hem CHP’nin, MHP’nin de iyi niyetinden şüphem yok. Ama iyi düşünce başlı başına yetecek bir şey değildir. Kocaeli’nin tarihinin değişmemesi için denenmişi denememek lazım. Bu düşünce ve vizyonla Kocaeli idare edilemez” diye konuştu.

 

SİYASETÇİYE GÜVEN AZALDI

Milli görüş temsilcileri tarafından yönetilen kentlerde hep huzur ve başarı sağlandığını söyleyen Aydın, “Kocaeli’ni milli görüşün hizmet kervanına dahil etmek istiyoruz. Seçmenimiz de geçmiş tercihlerini gözden geçirecektir. Siyasetçiye olan güven son 10 yılda çok azıldı. Ancak milletimizin sağduyusu birilerine balyoz gibi inecek. Biz bu seçimde onun olacağına inanıyoruz” dedi.

 

GAYRİ ADİL BİR ORTAM

SP olarak hiçbir zaman kazanamayacakları seçime girmediklerini söyleyen Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyükşehir ve ilçelerimizde kazanamayacağımız seçimlere girmeyiz. Kocaeli, en güçlü olduğumuz il. Emanet oylarımız dönmesin diye mesele başka mecralarda yürütülüyor, paralel devlet iddiası deniliyor, uluslar arası güçler komplolardan bahsediliyor. Sayın başbakan istiklal savaşı var mantığıyla bir seçim kampanyası geçiriyor. Unu bizim oylarımızın dönmemesi için yapıyor. Ancak biz halkımızın doğru karar vereceğine çok inanıyoruz” dedi.

 

 

 

#

10 Şub 2014 - 16:46 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.