En heyecan verici proje!

[list][*]Başkan Keleş, Kocaelilileri en fazla heyecanlandıracak proje olarak nitelediği yüzde yüz yerli otomobili üretecek fabrikanın temellerinin Koc...

[list]
[*]Başkan Keleş, Kocaelilileri en fazla heyecanlandıracak proje olarak nitelediği yüzde yüz yerli otomobili üretecek fabrikanın temellerinin Kocaeli’de atılması olacağını söyleyerek Başbakan Erdoğan tarafından dile getirilen heyecanın ateşinin İzmit’ten yakılması için Kocaeli Ticaret Odası olarak üzerlerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmek istediklerini ve bu amaçla yapacakları çalışmalarda bir an bile tereddüt göstermeyeceklerini söyledi…
[/list]

Kocaeli’yi anlatmaya ihtiyaç olmadığını ama bu ilin ülkeye kazandırdıklarının da gerektiği biçimde algılanmasının bir zorunluluk olduğunu dile getiren Kocaeli Ticaret Odası Başkanı H. İbrahim Keleş, Türkiye sanayisinin burada temellendirildiğini ve kalkınma hamlesinin sanayi üretimine göre şekillenmesinde Kocaeli’nin çok önemli rolü bulunduğunu söyledi. Bu görüşlerine örnekler vererek iddiasını destekleyen Başkan Keleş, dokuma sanayinin 19. yüzyılın ortalarında Hereke’de halı fabrikaları ve atölyeleri, Kullar-Tıktıkıye mevkiinde de yabancı sermayeli çuha fabrikasının üretime alındığını, savaş yıllarının ardından yeni Cumhuriyet’in sanayileşerek gelişmesine kağıt işkolundan başlanarak SEKA’nın 1930’lu yılların sonunda faaliyete sokulduğunu vurguladı. Daha sonraki dönemde Türkiye montaj sanayinin yine burada konuşlandığını ve ülke ekonomisine yüksek kazançlı katma değer üretmeye başlandığını belirten Başkan Keleş, “Sonraki gelişmelerde Türkiye’nin her alandaki gelişmesi mutlaka bir şekilde Kocaeli’yle bağdaşır olmuştur” diyen Başkan Keleş, babalarımızın ve dedelerimizin göstermiş olduğu bu üstün gayrete layık olmamız için bizlerin de benzer çalışmaları yapmamız gerektirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKAN KELEŞ “EN HEYECAN VERİCİ PROYE OTOMOBİLİN YERLİSİNİN ÜRETİLMESİ OLACAK”
Bu gayretin en fazla gösterilmesi gereken konunun Sayın Başbakan Erdoğan tarafından dile getirilen her şeyiyle yerli olacak otomobilin nerede üretileceği olacağını söyleyen Başkan Keleş, “Yüzde yüz yerli olacak otomobil mutlaka Kocaeli’de üretilmeli. Bunun için gereken gayret ve çabayı bütün bir il olarak göstermeliyiz” diyerek yapılması gerekenlerin genişliğinin ne olması gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin en gelişmiş bölgesinin piyasalarını düzenlemekle sorumlu bir meslek kuruluşunun başkanı olarak kendisini en heyecanlandıracak temel atmanın Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen, motoruyla, enjeksiyonuyla, mekaniğiyle, karoseriyle ve her şeyiyle yüzde yüz yerli olarak üretilecek otomobilin Kocaeli’de faaliyete sokulacak fabrikada yapılacak olması olduğunu söyledi. Başkan Keleş, bu çalışmanın içinde olmak, belli sorumluluklar üstlenmek ve geleceğe taşınacak bu katma değere emek vermeyi herkesin istemesi gerektiğini belirterek Kocaeli Ticaret Odasının bu konuda her türlü sorumluluğu tereddüt göstermeden alacağını vurguladı. Diğer kurumların da benzer bir yönelim içinde olacağına tüm kalbiyle inandığını da belirten KOTO Başkanı H. İbrahim Keleş, “Bu projeyi sahiplenebilmek için hepimize sorumluluklar düşmektedir” diye konuştu.

BAŞKAN KELEŞ “BAŞARI İNANCA, İNANÇSA BİLGİ VE YETENEĞE BAĞLIDIR”
Yüzde yüz yerli otomobilin yapılabileceğinin bundan tam 50 yıl önce dönemin yetersiz üretim altyapısı ve koşullarında mühendislerimiz, ustalarımız ve işçilerimiz tarafından kanıtlandığını belirten Başkan Keleş, “Ama en önemlisi ortaya konan iradedir ve bu ‘yapabilirim’ iradesine yönetim erkinin sahip çıkmasıdır. Bugün bunu gerçekleştirmek çok daha kolaydır ve altyapımız bu iş için yeterlidir. Olumlu teknik ortamın yanında siyasi olarak çok daha bağımsız ve bir o kadar da kendinden emin ve bölgesinde söz sahibi bir ülkenin varlığı istenilen üretimi gerçekleştirecek güçtedir” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen projenin gerçekleşme olasılığının çok yüksek olduğunu söyledi. Türkiye sanayicisinin bugün projeye uzak durmak istemesinin ardında yatan nedenin sermayedarların bu konuda risk almak istememesi olduğunu belirten Başkan Keleş, “Ancak unutmamak gerekir ki 1961 yılında tartışmaların odağında siyasi otorite tarafından yapılmak istenen yerli otomobile dönemin sanayicilerinin karşı çıkması ve böyle bir üretimin gerçekleştirilemeyecek olmasının gösterilmesidir. Fakat daha sonra devlet tarafından durdurulan –aslında tamamlanan- projeye işadamlarının sahip çıkması, başlatılan projede gelinen aşamayı göstermektedir.
Ben, bugün çok daha ilerde, çok daha güçlü, çok daha bağımsız ve bir o kadar da uygun bir konjonktürde olduğumuza inanıyorum. Sayın Başbakanımın bu konuda bizlere vereceği bir görevi seve seve bölgemiz, insanımız ve ülkemiz adına Kocaeli Ticaret Odası olarak üstleneceğimizi ifade etmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

#

22 Eyl 2011 - 13:02 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.