Endüstri 4.0’a adapte olmalıyız

Endüstri 4.0 ile birlikte otomotiv sektörüne ciddi bir değişim rüzgarı geliyor. Otonom sürüş, elektrikli arabalar derken otomotiv sektöründe yaşanan h...

Endüstri 4.0 ile birlikte otomotiv sektörüne ciddi bir değişim rüzgarı geliyor. Otonom sürüş, elektrikli arabalar derken otomotiv sektöründe yaşanan hızlı dönüşüm, otomotiv yan sanayiini de etkileyecek. Otomotiv sektörünün önemli ana parça üreticisi Assan Hanil’in Genel Müdürü Okan Gedik, Türk otomotiv yan sanayiinin bu değişime proaktif olarak hazırlanmak durumunda olduğunu belirterek, şimdiden sektörün gelecek 10 yılının çizileceği bir master plan hazırlanması gerektiğini vurguladı.

 

SANAYİCİLER BULUŞTU

TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı AŞ (Escarus) ve Dünya Gazetesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Sürdürülebilirlik Buluşmaları” kapsamında otomotiv yan sanayiinin üst düzey yöneticileri bir araya geldiler. Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın yaptığı oturumda Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young ve Escarus Genel Müdürü Hülya Kurt, Endüstri 4.0'ın otomotiv yan sanayiinin geleceğine etkileri üzerine öngörülerini paylaştılar.

 

GELECEK KONUŞULDU

Toplantıda sektör ve otomobil özelinde, gelecekte sanayiyi nasıl bir değişim bekliyor, Endüstri 4.0 üretimde ve iş yapış biçimlerinde nasıl bir dönüşüm getiriyor ve geleceğe hazırlanmak için neler yapılması gerekiyor gibi sorulara yanıt arandı. Okan Gedik, otomotiv yan sanayinin gelecek 10 yılının planlanması ve inovasyonun teşvik edilmesi gerektiğini söylerken şimdiden bu konuda gaza basılması gerektiğinin altını çizdi.

 

ENDÜSTRİ 4.0’A TURQUALITY MODELİ

Okan Gedik, bu konuda Turquality programı benzeri bir çerçeve oluşturulabileceğine inandığını belirterek, “Bu programın bir benzeri Endüstri 4.0 için dizayn edilebilir. Şirketlerin sektörel olarak belli bir teknolojik seviyeye ulaşmasına destek verecek, bu gelişimi izleyecek akıllı üretimi ve teknolojiyi destekleyen bir program dizayn edebiliriz. Nokta hedef belirleyecek, bu hedefi destekleyecek ve sürdürülmesini sağlayacak bir program olabilir” diyerek, kendi süreçlerinden bir örnek verdi.

 

MESLEK HASTALIKLARI KONUSU

Meslek hastalıkları ile mücadelede, koltuk giydirme prosesinden sonra ütüleme operasyonları yapılırken, bu zor ve meslek hastalığı riski yüksek işi fabrikalarının içinde geliştirdiği bir teknoloji ile iyileştirdiklerini belirten Gedik, “Çalışanlarımızı takip ederek, ekranlarda çalışanlarımızın hangi bölgesinde meslek hastalığı riski yüksek geliyor ise oradan alınan sinyale göre hat liderlerimiz, yetkinlerine göre ilgili çalışanımızı vardiya içerisinde farklı işlere yönlendiriyor. Hem çalışanlarımızın yetkinliklerini arttırıyoruz hem meslek hastalığı risklerini önlemeye çalışıyoruz” dedi.

#

22 May 2017 - 14:52 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.