‘Enerji Hanım’ projesi Kocaeli’ye de gelecek

‘Enerji Hanım’ projesi kapsamında yılda 4 milyar TL enerji tasarrufu planlayan Enerji Bakanlığı, projenin tanıtımına başladı. Enerji Bakanlığı’nın yan...

‘Enerji Hanım’ projesi kapsamında yılda 4 milyar TL enerji tasarrufu planlayan Enerji Bakanlığı, projenin tanıtımına başladı. Enerji Bakanlığı’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 18 ilde ev kadınlarına eğitim verilecek

Bakanlık, eğitimler sonucunda 2023 yılına kadar yüzde 20’lik tasarruf oranlarına ulaşmaya hedefliyor. AK Parti Kadın Kolları’nın organizasyonuyla ilk tanıtım 12 ilden gelen kadınlarla Kayseri’de başladı. Kampanyanın yüzü olan ‘Enerji Hanım’ın kadınlara nasıl tasarruf edeceklerini anlattığı toplantıda konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, enerji tasarrufunun Türkiye için birinci kaynak olduğunu söyledi.

15 MİLYAR TL TASARRUF
Tasarruf planları kapsamında 151 kamu binasında da 48 milyon TL’lik yatırım yapılacağını ve 3 yılda geri dönüşüm sağlanacağını açıklayan Bakan Yıldız, “Yıllık 4 milyar TL’lik tasarruf demek, bizim bir yıllık büyüme için üretim tesislerine harcadığımız paranın yarısı demek. Sanayi, tüccar ve tarım sektöründe, kamuda yapılacak tasarrufların toplamı da 15 milyar TL olacak” dedi.

18 İL GEZİLECEK
‘Kendiniz İçin Küçük Türkiye İçin Büyük Bir Adım’ sloganı ile ortaya konulan proje kapsamında; Adana, Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Van, Hakkari, Kayseri, Konya, Malatya, Sinop, Kars, Mersin, Kocaeli, Kars ve Şanlıurfa’da eğitimler gerçekleştirilecek.

#

20 Oca 2013 - 15:09 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.