Engellilerin istihdamına yönelik ücretsiz eğitim

Türkiye’de Engelliler İçin Farkındalığı ve Kurumsal İstihdam Fırsatlarını Artırma Projesi (RACE) kapsamında CRM Yönetim-Danışmanlık şirketi tarafından...

Türkiye’de Engelliler İçin Farkındalığı ve Kurumsal İstihdam Fırsatlarını Artırma Projesi (RACE) kapsamında CRM Yönetim-Danışmanlık şirketi tarafından 21 Şubat tarihi itibariyle eğitimler verilmeye başlanacak

Türkiye ve İtalya’daki işverenlere ve mesleki eğitim sağlayıcılara destekleyici istihdam konusunda rehberlik sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek bu eğitim 6 gün sürecek.

RACE PROJESİ NEDİR?
Türkiye’de Engelliler İçin Farkındalığı ve Kurumsal İstihdam Fırsatlarını Artırma Projesi (RACE), Kasım 2011’de başlayan ve Ekim 2013’te bitirilecek olan, engelli bireylerin açık işgücü piyasasına girmeleri ve böylece daha fazla bağımsızlık ve özgüven kazanmalarını sağlama çabası içindeki 5 farklı ülkeden ortakları bir araya getirmiş iki yıllık bir projedir. Engelli bireylerin açık işgücü piyasasında istihdam edilmeleri, eşit hak ve fırsatlardan yararlanan tam ve aktif Avrupa vatandaşları olarak topluma katılımlarına yönelik önemli bir proje olarak görülmekte.

PİLOT EĞİTİMLER
CRM Yönetim-Danışmanlık şirketinden yapılan açıklamada, “İtalya ve Türkiye’de toplam 6 tam günlük yüz yüze eğitimler organize edilecektir. Pilot eğitimler için doğrudan hedef gruplar, mesleki eğitim ve öğretim alanında çalışan eğitmenler, kariyer planlaması, işe alım danışmanları, yöneticiler, şirketlerde üretim hattı şefleri ve engelli bireyleri istihdam eden veya istihdam etmeyi planlayan kamu mercileridir. Eğitim kurslarının genel amacı, Türkiye’deki ve İtalya’daki işverenlere ve mesleki eğitim sağlayıcılara destekleyici istihdam konusunda rehberlik sağlamaktır” denildi.

Eğitim tarihleri: 21-22-23 Şubat (1. bölüm) ve 6-7-8 Mart 2013 (2.bölüm)

Eğitim dili: 1. bölüm-İngilizce (kısmi Türkçe tercüme destekli), 2.bölüm-Türkçe

Eğitim yeri: Kocaeli (Adres ve eğitim saatleri hakkında başvuru sonrası bilgi sunulacak)

Eğitim ücreti: Ücretsiz.




#

11 Şub 2013 - 10:03 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.