Enpay işçilerinin hukuk zaferi

236 işçinin Türk Metal’den Birleşik Metal-İş’e geçmesi ile yaşanan işçi çıkarmaların ardından eski çalışanlar gruplar halinde ayrı ayrı mahkemelerde g...

236 işçinin Türk Metal’den Birleşik Metal-İş’e geçmesi ile yaşanan işçi çıkarmaların ardından eski çalışanlar gruplar halinde ayrı ayrı mahkemelerde görülmeye başlamıştı.

 

ÖZVERİ VE SARIÇİFTÇİ SAVUNDU

Kocaeli 3. İş Mahkemesi’nde önceki gün görülen davalarda 240 işçiden 55’inin işçinin yeniden işe iadesine karar verildi. Avukatlar Murat Özveri ile Saliha Sarıçiftçi’nin savunduğu Enpay işçileri büyük bir zafer elde etti. Fabrikayı İlter Yılmaz ile Nejla Acar’ın savunduğu davada mahkeme heyeti, işçilerin işe iadesine karar verdi.

 

BALTACI KONUŞTU

Karar özellikle fabrika işçilerini çok sevindirdi. Alınan mahkeme kararına göre Enpay yönetimi ya işçilere 8 maaş tutarında tazminat ödeyecek ya da 4 maaş tazminat ödeyerek işçileri yeniden işe alacak. Davayı yakından takip eden Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, alınan mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada, “Adalet tecelli etti. Mutluluğumuz büyük. Temyizden de bir netice çıkmaz. Arkadaşlarımızın işlerine dönmek ve haklarını elde etmek istiyor” dedi.

 

ÖZVERİ AÇIKLADI

Öte yandan işçilerin avukatı olan Murat Özveri de sosyal medya hesabı üzerinden konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kocaeli 4. İş Hukuku Mahkemesi Enpay’dan atılan 240 işçinin 55’i adına açtığımız davada işe iade ve sendikal tazminat ödenmesi kararı aldı” ifadelerine yer verdi.

#

25 Kas 2015 - 18:37 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.