Erbakan “Milli görüş iktidar olacak”

     Saadet Partisi  Kartepe Belediye Başkan Adayı Mehmet Aras seçimlere günler kala Kartepe’de  gövde gösterisi yaptı. Necmettin Erbakan’ın oğlu aynı...

 

 

 Saadet Partisi  Kartepe Belediye Başkan Adayı Mehmet Aras seçimlere günler kala Kartepe’de  gövde gösterisi yaptı. Necmettin Erbakan’ın oğlu aynı zamanda Erbakan Vakfı Genel Başkanı  Fatih Erbakan ve Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

“ÇARE MİLLİ GÖRÜŞ’TE”

Mitingin açılış konuşmasını yapan Mehmet Aras, konuşmasına Saadet Partisi Kartepe  Belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtımıyla başladı. Mitingte konuşan Aras “Rüşvete, yolsuzluğa, hırsızlığa, adam kayırmaya, rant sağlamaya dur demek istiyorsanız 30 Mart’ta Milli Görüş’e oy verin.  Milli Görüş’ün temel mantığı halka hizmet hakka hizmettir. Çare Saadet, çare Milli Görüş’tür’’ dedi. Kartepe’nin sorunlarına değinen Aras Kartepe’nin en büyük eksiğinin devlet hastanesi olduğunu ve belediye başkanı olduğu taktirde ne pahanısa olursa olsun devlet hastanesi yapacağını vurguladı. İşşizlik konusunda da düşüncelerini belirten Aras, 30 Mart’tan sonra yönetime geldiğinde  gençlere istihdam yaratacağının sözünü verdi.

“TEKRAR HİZMET”

 Mehmet Aras’ın ardından  kürsüye çıkan Erbakan  geçmiş dönemlerdeki  Milli Görüş hizmetlerinden bahsederek sözlerine başladı ve şöyle devam etti “Milli Görüş Belediyeciliğinden önce belediyecilik vatandaşın içeriye girmeye korktuğu yerdi. Belediyenin vatandaşa kapılarını kapattığı yerdi. Vatandaşın aşağılandığı azarlandığı yerdi. Milli görüşçü belediyelerle bu tem tersine döndü. Belediyenin kapıları  vatandaşa sonuna kadar açıldı. Ve Türkiye’ de ilk defa beyaz masa ve halk meclisleri  uygulanmaya başladı. Vatandaşın sorunları bire bir dinlendi ve çözüme kavuşturuldu.”

“BİZİM MANTIĞIMIZDA IRK MEZHEP AYRIMI YOKTUR”

Konuşmasına devam eden Fatih Erbakan, şunları kaydetti: “Hizmetler sadece bu söylediklerimle sınırlı değil. Milli Görüş’ün Belediye Başkanı demek, ayrım gözetmeksizin vatandaşa hizmet etmek demektir.  Yaradılanı severiz yaradandan ötürü anlayışına sahip olmak demektir.  Halka hizmet Hakk’a hizmettir anlayışına sahip olmak demektir .   Yıllar önce Sivas’ta Refah Partisi döneminde belediye başkanı olan bir kardeşimize alevi vatandaşlarımız’’ Siz yönetime geldiğinizde biz bunlar hizmet etmezler diyorduk. Fakat şimdi görüyoruz ki yanılmışız. Sizler millete hizmeti düstur edinmişsiniz. Biz bu zamana kadar belediyecilik nedir görmemişiz bilmemişiz’’ şeklinde beyanatta bulunmuştur. Bizim mantığımızda dil, ırk, mezhep ayrımı yoktur. Amaç  halka hizmettir.”

“ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT”

Yola ‘3Ç’ anlayışını yıkmak için çıktıklarını vurgulayan Fatih Erbakan, “Bu yola çıktığımızda  belediyecilik dediğimiz zaman şehir dediğimiz zaman akıllara ‘3Ç’ geliyordu. Çamur,Çukur, Çöp. İstanbul, Ankara ve Türkiye’nin diğer illerde dahil çamurdan çukurdan geçilmiyordu.  1994 yılında dünya başkenti İstanbul’da temiz su dahi yoktu.  Bunları sizlerde çok iyi hatırlıyorsunuz” diye konuştu. Rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma gibi durumların yoğun olarak yaşandığını belirten Erbakan, “Milli Görüşcü belediyeler başa geldiklerinde önce ahlak ve  maneviyat  dediler.  En küçük helal kazanç dahi en büyük haram kazançtan daha değerlidir dediler” ifadelerini kullandı.

“AKP’Lİ BELEDİYELERİN DEVLET KADAR BORCU VAR”

Oğul Erbakan, “Evet bazı hizmetler yaptılar doğru. Ama bu hizmetleri yaparken aynı merkezi idareler  gibi belediyeleri de  boğazına kadar borçla doldurdular. Borca batmada merkezi hükümetle belediyeler yarışıyor. Bugün AKP hükümetinin neredeyse küçük devletler kadar borçlu olan belediyeleri var.   Bizim anlayışımızda bu yok.  Mehmet Aras abimizde bizimle aynı yolun yolcusu. Ona inancımız güvencimiz tamdır. Allah’ın izniyle Mart’tan sonra Milli Görüş iktidar olacak. Adalet yerini bulacak’’ şeklinde konuştu.

“TEPESİNE  ÇÖKERİZ”

Erbakan’ın ardından söz alan eski adalet bakanı İsmail Müftüoğlu’’ Erbakan kardeşimizi dinledik. Fakat dinlemek yetmiyor.   Ben buraya  baktığım zaman İstiklal görüyorum.  İnanç görüyorum ruh görüyorum.  İstanbul’u herkes istedi fakat İstanbul Fatih Sultan Mehmet Han’a nasip oldu.  Fatih Erbakan’ında babasından aldığı aşkla milli görüş  sancağını bir gün mutlaka Çankaya’ya dikecektir.  Milli görüş diriliyor.  Doğruda itilaf olmaz. Burada da itilaf olmaz. Allah’ın izniyle zafer  kardeşlerimizin olacak. Ve halk kazanacak.  Mehmet Aras kardeşimize de burada kefiliz. Sizlere yanlış yaptığı zaman ilk tepesine biz ineriz.  Mehmet Aras’a sahip çıkalım. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyor. Allaha emanet ediyorum’’ dedi. Konuşmaların ardından partililer “Erbakan, Mücahit Başbakan sloganları’’ attılar.

#

24 Mar 2014 - 09:14 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.