Ercan: Kocaeli’yi nereden tutsanız elinizde kalıyor

BAŞIBOŞ BİR YÖNETİM VAR Bugün Büyükşehir Meclis gurubumuz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyeler ile ilgili bir takım eksiklikler hakkında...

BAŞIBOŞ BİR YÖNETİM VAR

Bugün Büyükşehir Meclis gurubumuz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyeler ile ilgili bir takım eksiklikler hakkında bilgiler verecekler diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkan Vekili Gökhan Ercan, “ Kocaeli’ni nereden tutsanız elinizde kalıyor. Başıboş bir yönetimle karşı karşıya. Kentin birçok sorunu var. En büyük sorunlarından biri de kent içi ulaşımı. Kentin ne girişi ne de çıkışı belli.  Kent sahipsiz bir durumda” ifadelerini kullandı.

 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZLE GELECEĞİZ

İl binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Gurup Başkanı Engin Taşdemir, “ Büyükşehir’in yaptığı çalışmalarla ilgili CHP gurubu olarak iki haftada bir kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyoruz. Sadece eleştiri olarak değil, Kocaeli’de yaşanan sorunlara çözüm önerilerimiz de getirerek bu bilgilendirmeleri yapacağız” dedi.

 

KOCAELİ’NE ZARAR VERİYOR

engin-tasdemir-002.jpg

Kocaeli’nin özellikle ulaşımla ilgili sıkıntısı çok fazla diyen Taşdemir, “Kocaeli Belediyesi’nin çok ciddi beceriksizlikleri söz konusu. Belediye iyi yönetilmiyor. Sayın Karaosmanoğlu artık havlu atmış durumda. Sabahları yürüyüş yaparak kahvaltı yaparak zaman geçiriyor. Kocaeli’ne bize göre zarar vermektedir. Bize göre daha Kocaeli’ni daha genç ve dinamik insanların yönetmesi gerekiyor. Çünkü hergün ciddi anlamda nüfus artışı olmakta, bununla beraber sorunları ağırlaşmaktadır. Sanayi kentidir” diye konuştu.

 

MAHKEME BİZİ HAKLI BULDU

MİA Projesinin 5 Haziran’da çıkan iptali hakkında bilgi veren Taşdemir, “MİA projesi konusunda mahkeme bizi haklı buldu. Projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu proje şehircilik esaslarına da aykırı durumda Büyükşehir’den beklentimiz mahkemenin bu kararına uymasıdır. Öte yandan  Büyükşehir Belediyesi sürekli şantiye alanına çevirdiği yerlerde hiçbir çevresel önlem almıyor. Bu kadar basit konuları dahi Büyükşehir çözemiyor” dedi.

 

BU KENTİN SAHİBİ YOK

Geçtiğimiz hafta İzmit Marina’da, 1 kişinin öldüğü ve 1 kişinin hala kayıp olduğu olay hakkında kısa bir açıklama yapan Taşdemir, “ Kocaeli kentindeki sahillerimiz sahipsiz durumda. Aslında bu kentin sahibi yok. Sahillerde, her defasında uyarmamıza rağmen hiçbir önlem alınmıyor, başı boş durumda. En kısa zamanda güvenlik önlemlerinin alınmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇEKİNCELERİMİZİ DİLE GETİRDİK

orhan-tanis-001.jpg

CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Orhan Tanış, “Kocaeli hızla büyüyen bir kent sürekli göç almakta. Hızlı büyüyen kentlerin temel sorunları var. Bilimse veriler bir kentin nüfusunun 1 milyonu aştığı zaman lastikli araçlarla ulaşım problemini çözemeyeceğini gösteriyor. Fakat bizim kentimizde nüfus 1 milyon 750 bini bulana kadar raylı sistemle ilgili bir adım atamamış, ancak haziran ayında tramvayı hizmete sokabilmiştir. Biz daha tramvay imalat aşamasındayken çekincelerimizi dile getirdik. Tramvay inşaatı boyunca saçma sapan kararlar alındı. Tek vardiya sistemiyle inşaatı yapmaya çalıştılar, yapım aşamasını uzattılar ve bölge esnafını çok etkilediler” dedi.

 

BEN YAPTIM DİYE İLAN KOYMAKLA OLMUYOR

Tramvay hattının imalatları tamamlanmadan hizmete sokulması risk içermektedir diyen Tanış, “ Geçen bir aylık sürede pek çok arıza ve kaza meydana gelmiştir. 2004 yılından beri ilana harcanan para ile bugüne 30 kadar katlı otopark yapılabilirdi. Bir katlı otopark 4-5 milyon lira. Büyükşehir Belediyesi’nin yılık ilan reklam gideri ise 8-9 milyon lira. Kamunun parasını daha faydalı yerlere harcamalısınız. Köprüyü yapıp üzerine ‘Ben yaptım’ diye ilan koymanın manası yok. Tren yolumuz var, deniz ulaşımı var ama hiçbirinden faydalanamıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ULAŞIM PLANLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

Kent içi dolaşım planıyla mevcut trafik sorununu ortadan kaldırmadılar diyerek szölerine devam eden Tanış, “ Mevcut sorunu biraz ötelediler. Örneğin neredeyse 4 şeritli Leyla Atakan Caddesi var mesela. Kocaeli’de ulaşım sorunları her geçen gün artmakta. Burayı da otopark yapıyorlar. İki şeride düşürüp yine yolu daraltıyorlar ve yine trafik sıkıntısı oluyor. Biliyoruz ki yapılaşması tamamlanan kentlerde yol açmak büyük bir maliyet. Mevcut yolları en verimli biçimde kullanmalıyız.  Kent içindeki ulaşım planları yeniden değerlendirilmelidir” diye konuştu.

 

#

26 Tem 2017 - 15:32 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.