Ercan: Protesto bir haktır

Protestonun bir hak olduğunu dile getiren Ercan, “Halk adına Meclis’te konuşma hakkı kısıtlanan vekillerimizin her zaman yanında olacak ve adalet için...

Protestonun bir hak olduğunu dile getiren Ercan, “Halk adına Meclis’te konuşma hakkı kısıtlanan vekillerimizin her zaman yanında olacak ve adalet için direnişimize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

 

EN DOĞAL HAKLARINI KULLANDILAR

İçtüzük değişikliği ile 10 dakika olan kürsü hakkı 3 dakikaya indirilmesine tepkili olduklarını dile getiren Gökhan Ercan, “Genel kurulda görüşülen iç tüzük değişiklik teklifinin ‘muhalefetin sesini kıstığı, kürsü hakkını engellediği’ gerekçesiyle vekillerimiz tarafından protesto edildi. Önceki gün tam 13 saat Meclis’te konuşarak en doğal hakları olan kürsü haklarını kullandılar. Bu eyleme TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın ‘Burası sokak değil’ diyerek tepki vermesi bizi şaşırtmadı. Fakat demokrasi adına talihsiz bir açıklama oldu” diye konuştu.

 

“ADALET İÇİN DİRENİŞTEYİZ”

Açıklamanın Meclis’i yöneten Aydın’a yakışmadığını dile getiren Ercan, “Aynı Adalet Yürüyüşü’nde olduğu gibi, barışçıl bir direnişle CHP grubu, parlamentoyu terk etmeyerek, milletin söz hakkını savunmaya devam etmesi rahatsızlık veriyorsa, diyebileceğimiz tek cümle, “Türkiye’nin en can alıcı sorunu halen demokrasi ve adalettir” olacaktır. Protesto bir haktır. Halk adına Meclis’te konuşma hakkı kısıtlanan vekillerimizin yanındayız. Adalet için karşı direnişimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

“ADALET YÜRÜYÜŞÜ ÜLKENİN GERÇEĞİDİR”

Ülkede adaletin kalmadığını da belirten Ercan, “Bizler gerçek adaletin egemen olduğu bir ülke istiyoruz. Adalet yoksa barış da olmaz. Hepimiz adalet yürüyüşünün bu ülkenin gerçeğini gösterdiğini biliyoruz. Bunun başlangıçtır ve bu yürüyüş bitmeyecektir. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

#

29 Tem 2017 - 14:02 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.