Ergüzel: İstiklal Marşı Türkçe’nin zaferidir

Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından İstiklal Marşı’nın kabul edilişi ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gün...

Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından İstiklal Marşı’nın kabul edilişi ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında panel düzenlendi. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehdi Ergüzel ve Yrd. Doç. Dr. Okan Koç, Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan yardımcıları Prof. Dr. Adnan Rüştü Karabeyoğlu ve Doç. Dr. Kenan Acar’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

 

“İSTİKLAL MARŞI TÜRKÇE’NİN ZAFERİ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, panel başkanlığını Prof. Dr. Adnan Karabeyoğlu yürütürken ilk konuşmayı Prof. Dr. Mehdi Ergüzel gerçekleştirdi. Ergüzel, İstiklal Marşı’nı Türkçe’nin zaferi olarak ifade ettiği konuşmasında “Türkçe, bayrak, ezan, vatan, bunlar bizim önemli değerlerimizdir” diye konuştu. Ergüzel, Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği ile eseri arasındaki büyük benzerliğe dikkat çekti. Doç. Dr. Kenan Acar ise ‘İstiklal Marşı’nın Dili’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

#

12 Mar 2016 - 13:54 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.