Erinç’ten çarpıcı soru: AKP Güneydoğu’yu da mı verecek?

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç dün partisinin il binasında ilçe gençlik kolları ile bir araya geldi. Gerçekleşen toplantı öncesinde basın...

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç dün partisinin il binasında ilçe gençlik kolları ile bir araya geldi. Gerçekleşen toplantı öncesinde basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Erinç yaptığı açıklamasında KKTC’de yaşanan olaylara değinerek, “AKP’nin yapmak istediği nedir? Bugün Kıbrıs’ı vermeye razı olmuş bir AKP’ver. Yakında Güneydoğu’yu da mı verecekler?” diye sordu.

 

‘BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ’

Konuşmasının başında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’ya geçmiş olsun dileklerini sunan Erinç, “MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’ya ve eşine geçmiş olsun diliyor, acil şifalar diliyorum. MHP ailesine de geçmiş olsun” dedi. Konuşmasının devamında OHAL süreci boyunca CHP gençliğine ciddi baskılar yapıldığını belirten Erinç, “OHAL başladığından beri CHP çok ciddi bir karalamaya maruz kalıyor. Birçok gençlik kolları başkan ve üyelerimiz baskı ve göz altılarla karşı karşıya kalıyor. Buradan tekrar söylüyorum; CHP Gençlik örgütlerinin değil 3-5 tanesini 81 ildeki tüm gençlerimizi alsanız biz CHP gençliği olarak asla durmayacağız. Bizim en önemli özelliğimiz memleket sevdamızdır. O yüzden hiç kimsenin yaptığı baskılar bizi yıldırmaz” dedi.

 

‘MHP’LİLER BİR DAHA DÜŞÜNMELİ’

Konuşmasında Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan Konsey seçimlerine de değinen Erinç, “KOÜ’de yapılan konsey seçimleri başkanlık sisteminin provası oldu. AKP’ye yakın olan arkadaşlar seçimleri kazanana kadar seçimi iptal edeceklerdir. Konsey seçimleri ile ilgilenen Prof. Dr. Bekir Çakır AKP’den daha öncesinde milletvekili aday adayı olmuş bir isim. Bu açıdan bu seçimlerde tarafsızlık beklemek yanlış olurdu. Üniversitemiz bilim yuvası olması gerekirken rektör değişiminden sonra çok ciddi bir biçimde bir siyasi partinin güdümüne girmiş durumdadır. İlim yuvası olmaktan çıkmış durumdur. Biz CHP üniversite komisyonumuzla beraber üniversitelerimizde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben bu anlamda muhalif tüm gençlerin iktidara karşı mücadele etmeye davet ediyorum. Konsey seçimde ortaya çıkan sonuç nedeniyle MHP’nin referandum sürecinde vereceği oyu yeninden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

‘GÜNEYDOĞU’YU DA MI VERECEKLER?’

Kıbrıs görüşmeleri gizli bir şekilde sürüyor. Kıbrıs ile ilgili çok ciddi söylemler var. Türkiye’nin Kıbrıs’ın yüzde 25’nin Rumlara verileceği söyleniyor. Yine aynı söylemler de Rum tarafının yüzde 29’unu istediği söyleniyor. AKP iktidarı döneminde ülkemiz toprak kaybetmeye devam ediyor. Süleyman Şah türbesi ile başlayan Kıbrıs ile devam eden süreçten sonra Güneydoğu’yu da verecek duruma mı geleceğiz? Ben bunun cevabının herkesin bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

15 Oca 2017 - 14:18 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kazım - bunları artık kimse kaala almıyor cevap bile vermiyor bunlardaki beyni kuşlara taksan kuşlar ters uçmaya başlar adam 12adalara göz koymuş Kıbrısımı verecek siz öyle olmasını isterdiniz tabii

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 14:18