Erkul Bahar Koleji’nde Beyaz Bayrak sevinci

‘Temiz Okul Sağlıklı Okul’ proje çalışması çerçevesinde, beyaz bayrak almaya hak kazanan Özel Erkul Bahar İlk ve Ortaokulu bayrağı teslim aldıMilli Eğ...

‘Temiz Okul Sağlıklı Okul’ proje çalışması çerçevesinde, beyaz bayrak almaya hak kazanan Özel Erkul Bahar İlk ve Ortaokulu bayrağı teslim aldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü ‘Temiz Okul Sağlıklı Okul’ proje çalışması çerçevesinde, beyaz bayrak almaya hak kazanan Özel Erkul Bahar İlk ve Ortaokulu, okul konferans salonunda düzenlenen törenle bayrağı teslim aldı. Beyaz bayrak almak için başvuran okullar Sağlık Bakanlığı personelince denetleniyor ve bayrağa hak kazanmak için 100 üzerinden en az 90 almak gerekiyor.

TÖREN YAPILDI
Körfez Erkul Bahar Kolejinde beyaz bayrağı teslim alma törenine; Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Erkul Eğitim Kurumları Genel Müdürü Rıdvan Adaş, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci, Körfez İlçe Sağlık Müdürü Arzu Aşı, Körfez Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Semra Koşumcu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TEMİZ TOPLUMUZ
Programda açılış konuşmasını yapan okul müdürü Sinan Aydın, “Biz temiz bir medeniyetin mirasçılarıyız. O kadar ki, bizim kültürümüzde vefat eden bir insanı bile defnetmeden önce tertemiz yıkıyorlar. Ölüsüne bile bu kadar temiz bakan bir toplumun evlatlarının, beden ve mekân temizliğine duyarsız kalması, çevreyi kirletmesi asla kabul edilemez. Çocuklarımız sayesinde kazandığımız bu bayrağı yine çocuklarımızın gayretleriyle yıllarca sahipleneceğiz. Çünkü temiz olmaktan daha önemlisi temiz kalabilmektir.” dedi.

ÖRNEK OLMALI
Programda konuşan Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, “Okullardaki bu istikrarlı temizlik ve sağlık göstergesi Beyaz Bayrak, bu bayrağı henüz almayan okullara da örnek olmalı. Temizlik, sağlığın en önemli parçasıdır. Körfez’de okullarımız temizliği alışkanlık haline getirmiş ve insanların yaşabileceği sağlıklı ortamlar hızla genişlemeye başlanmıştır.” dedi. Erkul Eğitim Kurumları Genel Müdürü Rıdvan Adaş’ın Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu’ndan beyaz bayrağı aldığı tören, öğrencilerin sunduğu ‘temizlik bilinci’ temalı skeçle sona erdi.

#

01 Ara 2012 - 13:27 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.