Eşref Bitlis’in askerleri 28 yıl sonra eski birliklerinde

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığında, Orgeneral Eşref Bitlis'in komutasında 28 yıl önce askerlik yapan arkadaşlar, sosyal medyadan birbirlerini...

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığında, Orgeneral Eşref Bitlis'in komutasında 28 yıl önce askerlik yapan arkadaşlar, sosyal medyadan birbirlerini bulup yıllar sonra Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde buluşmuştu. Asker arkadaşları, uzun süre sonra birbirlerini görmenin mutluluğunu yaşarken bu mutluluğu eski birliklerini ziyaret ederek taçlandırdılar.

 

67, 68 VE 69 TERTİPLER ESKİ BİRLİKLERİNDE

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan arkadaşlar, Başiskele ilçesinde bulunan Yakamoz kafede 28 yıl sonra bir araya gelmişti. Asker arkadaşları bu buluşmada eski birliklerini ziyaret etme kararı almıştı. Bu karar geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Ertan Gedik'in öncülüğünde toplanan Mustafa Ünlü, Kutbettin Titiz, Cengiz Yıpranmaz, Şaban Karabalak, Hakkı Gümüncüeli, Cihan Gülcan, Salim Kırcı, Hüseyin Uyrak ve Gültekin Tanrıkulu Kıbrıs'a giderek eski birliklerini ziyaret ettiler. Eski asker arkadaşları Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığında görevli Askeri personel tarafından misafir edildi.

 

ESKİ ANILARIMIZ GÖZLERİMİZDE CANLANDI

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Ertan Gedik; "28 yıl sonra ilk defa bir araya gelip eski birliğimizi ziyaret etmek istemiştik. Bu isteğimiz bugün gerçek oldu. Türkiyemizin çeşitli illerinde yaşayan 9 arkadaşım ile birlikte eski  birliğimizi ziyaret ettik. Yıllar sonra Kıbrıs'a gelince Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığında yaşadığımız anılar gözlerimizde canlandı. Bugün burada bizi ağırlayan komutanlarımızada şükranlarımızı sunuyoruz. Hayallerimizin gerçekleşmesi için bize çok yardım ettiler. Şimdiki hedefimiz, Mayıs ayında 50 arkadaşımız ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığını yeniden ziyaret etmektir" dedi. 28 Yıl sonra birliklerini ziyaret eden asker arkadaşları, askerlik anılarını tazeleyip geçmişte yaşadıkları anıları yaşadı.  Birliklerinde bol bol fotoğraf çektiren asker arkadaşları, Mayıs ayında tekrar birliklerini ziyaret edecekler. Ahmet HAZER

asker2.jpg

asker-002.jpg

#

17 Eki 2017 - 14:37 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.